Sedam kuća za odmor s pričom u Varaždinskoj županiji koje morate posjetiti

Posljednjih godina sjever Hrvatske postaje sve zanimljiviji turistima željnim otkrivanja prirode, običaja i ljudi, uživanja u izvornim jelima, mirisima, užitka u vremenu i miru i neposrednom kontaktu s domaćinima.

U želji da zahtjevnom tržištu ponudi što kvalitetniji i drugačiji doživljaj, Turistička zajednica Varaždinske županije pokrenula je projekt “Kuće za odmor s pričom”. Glavni cilj projekta je razvoj turističke ponude na ruralnom području i povećanja broja smještajnih objekata uz diverzifikaciju temeljenu na kulturno-povijesnoj tradiciji i podizanje kvalitete. U projekt se do sada uključilo ukupno 45 nositelja standarda najboljeg smještaja u Županiji, a vizija projekta je stvoriti brend koji će se direktno vezati uz Varaždinsku županiju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Neka mjesto vašeg odmora bude u “Kući s pričom” koja nosi oznaku kvalitete, u kojoj ćete naći smještaj po vašoj želji. Kao što je naš kraj različit, tako su i različite priče ispričane kroz arhitekturu, predmete, doživljaj i ugođaj svake “Kuće za odmor s pričom”.

Mi smo odabrali sedam koje kada vidite jednostavno poželite ostati zauvijek. Mi se već vidimo u svakoj od njih. A vi? Odaberite najbolju za sebe i uživajte u zelenilu i miru kakav samo kontinent može pružiti. Stres free zona zajamčeno.

Moments pool house

Bajkoviti dvorac i čarobna priroda bili su već inspiracija i njegovim vlasnicima, poklonicima istinske umjetničke ljepote, koji su u ovom arkadijskom kraju stvarali – umjetnost. Svoj su estetski interes Draškovići u Trakošćanu oblikovali u raznim oblicima i formama, kao pioniri fotografije ili nadareni slikari, kakvi su bili grof Juraj VI. Drašković ili Julijana Erdödy Drašković, kao mecene naše kulture i korifeji umjetnosti. Ova kuća je nešto najbolje što smo vidjeli i ako si želite priuštiti odmor s pogledom na dvorac i bazen u dnevnom boravku onda požurite jer interes je jako velik i morate biti brzi. Ako moramo ovu kuću opisati u jednoj rečenicu onda neka bude ova – Kada mašta postane stvarnosti! A sada otvorite oči i zamislite se na ovim fotografijama – cijela galerija na LINKU.

Brvnara Noah – čudesno mjesto nad kojim se lome oblaci

S vidikovaca ove drvene kuće, domišljato uređene kako bi pružila puninu ugode i istaknula veličanstvenost ovdašnje prirode, doživljaj kraja postaje još intenzivniji. Sve je upečatljivije. Pogled s visine na zelenu dolinu ostaje u trajnom sjećanju. Mjesto nad kojim se lome oblaci pruža posebno iskustvo, jedinstveni doživljaj za goste ove prekrasne kuće na obroncima Grebengrada i doista fantastično lijep odmor u divnoj prirodi. Cijela fotogalerija kuće je na LINKU.

Top Hill Nest

Falinić Breg u slobodnom prijevodu znači „brijeg na kojemu ništa ne nedostaje“ („ne fali nič“). Tu negdje završavaju Alpe i započinje Panonska nizina, pa pogledom možete obuhvatiti i brežuljke u Sloveniji i plodnu Panonsku nizinu sve tamo do Međimurja.

Zamislite sebe na ugodnoj terasi, u tišini koju prekidaju samo zvukovi prirode, uz čašu pića i svjetlost zvijezda, a pogled i misli vam slobodno lutaju. Tu uistinu ništa više ne treba. Fotogaleriju kuće pronađite OVDJE.

Countryhouse imanje PIJEVCI

Vremena su se promijenila, budilice su nadomjestile prve pijetlove u njihovoj vjekovnoj zadaći, kukurikanje je uminulo. Visoko na krovu ostao je tek pijetao od crvene cigle, kao uspomena na vrijeme kada je s ovoga brijega odzvanjalo kukurikanje pijetlova, po kojima je imanje i dobilo ime – Pijevci.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako izgleda ovo imanje iz snova za vaš idealan odmor daleko od gužve, betona i buke, osim one od kukurikanja pijevaca za dobro jutro, pronađite na LINKU u detaljnoj foto galeriji.

Kuća lješnjaka

Goste ove lijepe drvene kuće dočekat će hrskavo iznenađenje, pravo bogatstvo i izvor zdravlja u ljusci, ukusni plodovi lijeske zasađene uokolo – domaći lješnjaci. Jedri, aromatični plodovi bude raspoloženje, daju novu energiju, čuvaju zdravlje. Zahvaljujući njima jela će biti još ukusnija, mirisi i okusi još intenzivniji, slađi i primamljiviji. A kako kuća lješnjaka izgleda iznutra pogledajte na LINKU.

Morate priznati da već naziv kuće zove na posjet i istraživanje okolice i samog imanja.

Eko Bajka

Sve je usklađeno s prirodom, tu se poštuje i njeguje svaka travka. Mala kuća, udobno i slikovito namještena, okružena je velikim vrtom i voćnjakom. U vrtu možete uživati, ali i učiti, jer domaćini su opisali svaki cvijet. Na kraju vrta nalazi se jezero uz koje se gnijezde ptice i u kojem se radosno glasaju žabe. Ova eko oaza zove na uživanje i miriše na savršen vikend. Zavirite u fotogaleriju i istražite svaki kutak ove bajke na LINKU.

Kad istražite imanje, očekuje vas zanimljivo istraživanje okolice: od planinarskih staza preko dvorca Trakošćana te Lepoglave i Bednje do grada Varaždina.

 Ruralna kuća za odmor Domus Antiqua

Memorija ovdje seže u davninu, u predpovijesna vremena kada su u skrovitoj špilji obitavalište pronašli davni srodnici. Ta riznica izumrlih ljudskih vrsta moguće krije tajnu evolucijske genetike i dragocjene zapise o našoj iskonskoj povezanosti s praljudima koji su ovdje živjeli u dalekoj prošlosti. Ljepota ovoga krajobraza plijeni i zaokuplja, nudi se svakom pogledu, pruža podatni materijal i nadahnuće izvornim umjetnicima, kakav je i sam domaćin Domus Antique, kuće za odmor u kojoj će posjetitelji doživjeti idilični ugođaj voćanskog kraja. Linka na fotogaleriju iznutra i izvana ove idealne kuće za istraživanje povijesti, kulturte i uživanje u pravim autentičnim pričama pronađite OVDJE.

Ovih sedam kuća dio su ponude kuća za odmor s pričom, a cijelu ponudu kuća za vaš idealan odmor na kontinentu u zelenoj Hrvatskoj pronađite na web stranici MyVarazdinHoliday.

Sadržaj donosi portal Turističke priče u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.