Selo Bake Mraz: Delnička adventska bajka

Ukoliko ne možete u Ljubljanu, Beč ili Budimpeštu, zašto ove godine Advent ne bi proveli u Delnicama! Delnička adventska bajka je poseban blagdanski doživljaj u srcu Gorskog kotara. Stanovnici tog malog simpatičnog mjesta ponovno Vas pozivaju da im se pridružite u posebnoj blagdanskoj čaroliji u Selu Bake Mraz, čije je zimovalište, ako niste znali baš u njihovom gradu. Odvojite vrijeme za neprocjenjive obiteljske trenutke uz zanimljiva događanja u najvišem gradu Hrvatske čije ulice u prosincu obično prekrije snijeg, drva za grijanje su odavno spremna, zrakom se širi miris kuhanog vina, a kobasice i kolačići pozivaju na još…

Sukladno preporukama nadležnih tijela Grad Delnice i Turistička zajednica Delnice su se kao organizatori ipak odlučili održati ćemo njihovu bajku na otvorenom živom i blistavom uz bogat prigodni program. Petkom, subotom i nedjeljom na otvorenom možete uživati u glazbenom i zabavnom programu u Selu Bake Mraz uz druženje sa njom i vilenjacima.

BAKA MRAZ I NJENI VILENJACI U VIRTUALNOM PRIJENOSU

Kako ne bi stvarali veliku gužvu u petak 27. studenog dočekati ćemo zajedno Baku Mraz i njene vilenjake virtualno putem prijenosa uživo kroz Facebook stranicu “Delnička adventska bajka”. Potom slijedi vatromet otvorenja ispaljen sa obližnjeg brda Petehovac kako bi cijeli grad i okolica iz svojih domova, apartmana i hotela mogli uživati u tom posebnom trenutku. Nakon toga slijedi prilagođeno paljenje skoro 300 ‘lampiona dobrih želja’. Naime, ove godine će svi biti ispuštani svi u isto vrijeme nakon vatrometa, a biti će podijeljeni djeci Grada Delnice kako bi to učinili zajedno sa svojim obiteljima ispred svojih domova. Biti će sasvim nevjerojatan prizor – 300 lebdećih lampiona iz svih smjerova tog malog goranskog gradića.

SELO BAKE MRAZ OTVORENO ZA SVE POSJETITELJE

U Selo Bake Mraz pozvani  su svi prošetati, razgledati ga kao i uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi kako u petak, tako i kroz cijeli vikend. Tako će se bez stvaranja nepotrebnih gužvi i velikog okupljanja ipak dostojanstveno obilježiti početak perioda kada Delnice odišu posebnom radošću i svjetlošću.

Otvorenje velikog natkrivenog prostranog klizališta očekujemo na Sv. Nikolu te osim tijekom prosinca na njemu možete tradicionalno uživati sve do kraja veljače. Uz pridržavanje obveze nošenja maski vozite se vlakićem “Krampus – express” gradom kao i kočijom na konjsku zapregu u Čarobnoj šumi. Najmlađi nek se vesele dok jašu ponija i konja dok će mame biti oduševljene sajmom domaćih proizvoda i rukom tvorenih suvenira. Tata će nabaviti okrijepu u bogatoj ugostiteljskoj ponudi naših gastro kućica, dok će parovi i mladi uživati u mini koncertima na otvorenom uz vatru i široku ponudu toplih mirišljavih pića u večernjim satima. Prenoćite u jednom od apartmana, planinarskih domova, kuća za odmor ili hotela, jer delnički blagdanski ugođaj poseban je doživljaj. Dobrodošli!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.