Šest udobnih smještaja u kojima se možete ugrijati ove zime

Kako je zima ovih dana pokazala svoje najniže temperature, sjedenje ispred vatre tijekom hladne zimske večeri pravo je oličenje opuštanja i udobnosti. I uz 36%* putnika iz Hrvatske koji, kad razmišljaju o svom sljedećem putovanju, planiraju barem jednom boraviti u jedinstvenom smještaju, Booking.com je pregledao svojih više od 28 milijuna smještajnih jedinica u više od 153.000 odredišta diljem svijeta da bi izdvojio šest primamljivih smještaja koji će vam ugrijati i tijelo i dušu. Zabundajte se u toplu odjeću i uputite se na sljedeća sjajna mjesta s obitelji i prijateljima ili pobjegnite s voljenom osobom i uživajte u romantici uz kamin dok vani puše vjetar i pada snijeg.

Sextantio Albergo Diffuso, Italija

Ovaj jedinstveni smještaj nalazi se u srednjovjekovnom selu Santo Stefano di Sessanio u Italiji i nudi sobe i suiteove u originalnim građevinama iz tog doba. Gosti se mogu opustiti uz drevne kamine nakon posjeta skijaškim stazama, koje su udaljene samo nekoliko minuta vožnje od drevnih zidina.

Chalet Lärchenzipf, Austrija

Ova mirna oaza nalazi se u Pfarrwerfenu u salzburškoj regiji i nudi terasu s koje puca pogled na planine. Gosti se mogu ugrijati u sauni i hidromasažnoj kadi ili se opustiti uz kamin nakon dugog dana provedenog na skijanju. Da biste probudili svoj blagdanski duh, pridružite se čarobnoj vožnji božićnim saonicama koje vuku konji kako biste na tradicionalan način obišli i istražili veličanstveni zimski krajolik.

Nymfes Guesthouse, Grčka

Ovaj butik grčki privatni smještaj nudi tradicionalne sobe izgrađene od lokalnog kamena i drva. Kamin u vašoj vlastitoj sobi privatno je utočište za pravi bijeg od svijeta, savršen za uživanje u čaši vina, društvenim igrama ili jednostavno za uživanje u pucketanju vatre.

The Yeatman, Portugal

Ne morate uvijek putovati u planine da biste uživali u idiličnim trenucima uz kamin. Ovaj vinski hotel u Portu u Portugalu izvrstan je izbor za nezaboravan zimski odmor u gradu. Nikako nemojte propustiti tetošenje u luksuznom hotelskom spa centru prije opuštanja uz vatru.

Welk Resorts Breckenridge The Ranahan, Sjedinjene Američke Države

Ovaj šarmantni aparthotel u Breckenridgeu nudi odlično opremljene apartmane od kojih svaki ima i kamin. Gosti kojima je hladno nakon pješačenja ili skijanja u obližnjim planinama Rocky Mountains mogu se zagrijati u hidromasažnoj kadi u spa i wellness centru.

The Kiroro, a Tribute Portfolio Hotel, Japan

Ovaj otmjeni hotel smješten je u podnožju idiličnih skijaških staza Hokkaida te nudi prostrane jedinice kao i mnoštvo restorana i trgovina. Nakon dana provedenog u uzbudljivim aktivnostima poput snowboardinga i skijanja, gosti se mogu opustiti i ugrijati u toplim termalnim izvorima i hidromasažnoj kadi.

U okviru svoje misije da olakša svima da istraže svijet, Booking.com dijeli Ponude za početak 2022. koje putnici mogu iskoristiti pri planiranju svog prvog putovanja u 2022. Popusti kreću od 15% i vrijede za boravke do 31. ožujka 2022. Osim toga, Booking.com nudi odličnu vrijednost putem svog Genius programa još većem broju putnika tako što svim putnicima s korisničkim računom nudi pristup pogodnostima razine 1 u okviru tog programa, bez potrebe za minimalnim brojem prethodnih rezervacija da bi se ispunili uvjeti, uključujući automatski pristup ekskluzivnom popustu od 10% u stotinama tisuća objekata koji sudjeluju u programu diljem svijeta. Putnici samo trebaju preuzeti Booking.com aplikaciju, prijaviti se i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli dostupne pogodnosti i popuste.

*Ovo neovisno istraživanje proveo je Booking.com na uzorku od 47.728 ispitanika s 28 različitih tržišta (1997 iz SAD-a, 1,987 iz Kanade, 1999 iz Meksika, 2003 iz Kolumbije, 1996 iz Brazila, 2002 iz Argentine, 1994 iz Australije, 985 iz Novog Zelanda, 1993 iz Španjolske, 1993 iz Italije, 1993 iz Francuske, 1984 iz Ujedinjenog Kraljevstva, 1989 iz Njemačke, 1977 iz Nizozemske, 983 iz Danske, 986 iz Švedske, 998 iz Hrvatske, 1,997 iz Rusije, 999 iz Izraela, 1,997 iz Indije, 1992 iz Kine, 991 iz Hong Konga, 1,991 iz Tajlanda, 1977 iz Singapura, 998 iz Tajvana, 953 iz Vijetnama, 1990 iz Južne Koreje, 1987 iz Japana). Za sudjelovanje u anketi ispitanici su morali imati 18 godina ili više te je uvjet bio da su barem jednom u posljednjih 12 mjeseci putovali i bili glavni donositelji odluka u vezi s putovanjem ili bili uključeni u donošenje odluka. Anketa je provedena putem interneta u studenom 2020.

Fotografije: Booking.com
Naslovna fotografija: The Yeatman/ Booking.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.