Još je malo vremena ostalo za prijavu na najstariji plivački maraton na Jadranu

U tjednu kada Crikvenica slavi svoje dane, očekuje nas značajno sportsko događanje. Riječ je o najstarijem plivačkom maratonu na Jadranu. 112. Plivački maraton Šilo-Crikvenica je dio “Crikvenica Summer Showtime” događanja, a tradicionalno se pliva 15. kolovoza, na dan Velike Gospe.

Maraton je to koji još od davne 1910. godine morskim putem povezuje dva mjesta, kada se u organizaciji ondašnjega Lječilišno-turističkog povjerenstva prvi put održala međunarodna plivačka utakmica u preplivavanju od Šila do Crikvenice.

Prijave su počele 19. srpnja, a broj sudionika raste iz dana u dan. Osim iz Hrvatske, natjecatelji dolaze iz Slovenije, Italije, Francuske, Belgije…

Prijave se zatvaraju 8. kolovoza u 12:00 sati, zato požurite! Zainteresirani se natjecatelji moraju prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web stranici Turističke zajednice Grada Crikvenice i Facebook stranici Plivački maraton Šilo-Crikvenica.

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti nepovratnu kotizaciju i to unutar dva radna dana nakon izvršene prijave. U protivnom, prijava se smatra nepotpunom i prijavitelj se briše s popisa sudionika maratona. Kotizacija iznosi 200,00 kn (27,00 €).

Natjecatelji u dobi od 14 godina i mlađi te osobe s invaliditetom plaćaju kotizaciju u iznosu od 50,00 kn (7,00 €). Svaki je natjecatelj dužan organizatoru dostaviti potvrdu o uplati kotizacije na e-mail maraton@tzg-crikvenice.hr, a osobe s invaliditetom i presliku invalidske iskaznice.

U cijenu je uračunato osiguranje plivača kod osiguravajuće kuće, službena majica – suvenir maratona, čip za mjerenje vremena, medalja za sudjelovanje i obrok – “lunch paket” – nakon utrke.  Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju (kao dokaz se predočava osobna iskaznica; za malodobne adresa roditelja).

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija. U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri.

Po prvi puta otkada se održava maraton, start je u kasnijim popodnevnim satima, točnije u 18 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Gledatelji u Šilu uživaju u prizoru natjecatelja u moru koji se pripremaju za start, a gledatelji u Crikvenici napeto iščekuju svoje favorite. Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20:30 sati na Gradskom plivalištu, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz nastup grupe “Groovers”. Svi ste pozvani na zabavu – kao sudionik maratona ili navijač.

Stotine plivača koji istovremeno osvajaju morsko plavetnilo, čamci i brodići u njihovoj pratnji, navijači s obje strane akvatorija – prizori su za pamćenje. Budite i vi dio najstarijeg plivačkog maratona na Jadranu. I ne zaboravite – još se stignete prijaviti!

Detaljnije informacije o 112. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica možete pronaći u Propozicijama na hrvatskom i engleskom jeziku.

Fotografije: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.