Skijalište s pogledom na more je otvoreno – Platak ove godine većini prva opcija

spot_img

Popularno izletište Platak u planinskom društvu Snježnika i Risnjaka, nalazi se na samo pola sata vožnje od Rijeke i oko dva sata od Zagreba, te desetak kilometara zračne linije od mora. Tako u zimskim mjesecima imate priliku u istom danu skijati i sanjkati se na Platku, a onda nakon snježnih aktivnosti spustiti se do mora, na ručak i šetnju. Platak je jedino skijalište s pogledom na more i omiljena je destinacija posebno ove godine kada nema masovnih odlazaka na europska skijališta.

Zahvaljujući novom sustavu za zasnježenje kojeg je Regionalni sportsko-rekreacijski centar Platak dobio prošle sezone, skijalište Platak svoja vrata otvorilo je 2. siječnja. Skijaši mogu skijati na jednoj od 3 skijaške staze Radeševo 1, Turistička staza te traka Radeševo i to od 9 do 16 sati, a sanjkaši se mogu sanjkati na jednoj od nekoliko staza za sanjkanje. Ski sezona tako je napokon otvorena, a prvi skijaši s veseljem su dočekali ovu vijest.

Svoje mjesto na Platku su našli i skibike i romobil za snijeg, koje također možete provozati po stazama ili kroz šumu. Novi sustav za zasnježenje vrijedan je 23 milijuna kuna, uključuje 14 topova za snijeg, novo akumulacijsko jezero s 50.000 kubnih metara vode, strojarnicu i rashladne tornjeve, a sve kako bi se osigurala mogućnost skijanja do čak 50 ili 60 dana u godini.

U svom jedinstvenom šumovitom okruženju, Platak nudi brojne sadržaje koji se mogu koristiti tijekom cijele godine, od planinarskih staza, šetnica, biciklističkih ruta i neistraženih puteljaka do roštilja za iznajmljivanje i sportskih terena poput terena za disk-golf, boćalište, terena za nogomet, košarku, odbojku na pijesku i badminton. Tu je i 9 biciklističkih staza, bike park s dvije staze, downhill i flowhill, te mogućnost panoramske vožnje žičarom.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.