Slavonija i Baranja otvorenim vinskim podrumima pozivaju na hedonističku turu

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija pozvala je na vinski mjesec odnosno Dane otvorenih podruma i to u periodu od 12.06. do 11.07.2020. po principu – 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma.

Želite li vikend uz vrhunsku gastro ponudu i odlična vina te boravak u prirodi koja ostavlja bez dana onda ćete se jedan od idućih vikenda uputiti u Baranju. Nakon korona epidemije Baranja je pokrenula prvu manifestaciju kojom je pozvala turiste u ovu regiju koja je u cijeloj Hrvatskoj prepoznata kao destinacija za čisti hedonizam i uživanje svim čulima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije ističe kako je riječ o prvoj velikoj manifestaciji od izbijanja pandemije uzrokovane koronavirusom te će se, uslijed epidemioloških mjera koje su na snazi, Dani otvorenih podruma disperzirati po principu „4 vinogorja, 4 vikenda“ kako bi se spriječilo da se svi „vinoljupci“ okupe u isto vrijeme na istom mjestu.

„Prije desetak dana došli smo do formule kako napraviti manifestaciju bez velike koncentracije ljudi na jednom mjestu, pa tako radimo disperziranu manifestaciju Dane otvorenih podruma Osječko-baranjske županije, koji se održavaju u skladu s mjerama Nacionalnog kriznog stožera. Manifestacija se održava u naša četiri vinogorja – Baranjskom, Feričanačkom, Erdutskom i Đakovačkom vinogorju, dok će se završnica održati u Osijeku, s Večeri vina i umjetnosti, jednom od najvećih vinskih manifestacija Osječko-baranjske županije.“

Što se sadržaja manifestacije tiče, posjetitelji će moći uživati u otvorenim podrumima najpoznatijih vinara s područja Slavonije i Baranje, koji će biti otvoreni od 10 do 19 sati. U svakom vinogorju održat će se i edukacijski program Mala škola vina gdje će posjetitelji koji se prethodno prijave moći naučiti mnogo toga o vinima, a tu će biti i uobičajeni koncerti, izložbe te čitanja poezije.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.