Traje najplaviji mjesec na Rivijeri Crikvenica – “Mjesec plave ribe”

spot_img

„Plavuša“ koja je najveći hit na Rivijeri Crikvenica zasigurno je plava riba, gdje slavi svoj mjesec jedanaestu godinu zaredom. Ovogodišnji „Mjesec plave ribe“ održava se od 15. rujna do 15. listopada.

Mjesec plave ribe započeo je uz cooking show poznatog chefa Davida Skoka i u njegovoj „Plavuši u sendviču“. Mislimo na jelo, dakako. Skoko nije krio oduševljenje sudjelovanjem: “Ovo je nevjerojatno važna manifestacija ne samo radi zdrave plave ribe, već i radi očuvanja tradicije, ne samo jer je to nešto što je bilo aktualno prije, nego jer bi to trebalo biti aktualno i ‘sutra’. Svi znamo koliko je plava riba zdrava i da bismo ju trebali jesti češće. Zato su ovakve manifestacije na našoj obali izuzetno važne. Hvala, Crikvenice!

Jedna od zvijezda bio je i koktel manifestacije – „Fisherman’s Mule, a voditelj programa, s obzirom na vrstu i ime manifestacije, nije mogao biti nitko drugi već Domagoj Jakopović – Ribafish.

U sklopu ovoga mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su sljedeći: „Dida“, „Karoca“, Trabakul“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“, a u Selcu „Riva“, „Ulika“ i restoran hotela „Marina“.

mjesec plave ribe

29. rujna u restoranu „Dida“ možete svjedočiti „ljubavnoj priči“ plave ribe i vina. Naime, uparivat će se jela s vinima vinarija „Pavlomir“ i „Grand Village Estate“, pod vodstvom sommelierke Ines Matić Matešković.

Vaše jedinstveno gastro putovanje ima za cilj i jednu posebnu lokaciju, a to je Bar & Restaurant „Terraca“ u Dramlju. Vikend gastro eventi u ovom objektu od 22. do 24. rujna te 29. rujna do 1. listopada donose posebnu gastro ponudu uz nastupe glazbenih sastava.
 
„Mjesec plave ribe“ manifestacija je koja je vezana za projekt „Cesta plave ribe inspiriran ribarskom prošlošću i tradicijom Crikveničkog kraja. Riječ je o posebnoj cjelogodišnjoj gastronomskoj ponudi temeljenoj na vrijednoj tradiciji, a u kojoj sudjeluje nekoliko restorana s područja Rivijere Crikvenica.

mjesec plave ribe

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.