Stižu tisuće hodača – Hrvatski Festival Hodanja upisan na svjetsku kartu IML-a

Masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja ove godine održat će se pod kapom IML (International March League) obitelji. Nakon višegodišnjih napora manifestacija je ostvarila svjetsko priznanje upisivanjem u godišnji kalendar IML-a i u Liku stižu njihovi članovi iz cijelog svijeta. 

Četvrto izdanje još jednom se održava početkom rujna, dok su prijave za hodanje 3. i 4. rujna, krenule pristizati mnogo, mnogo ranije. Broj zemalja iz kojih sudionici dolaze svake se godine povećava, a ove godine organizatori očekuju oboriti i vlastita očekivanja.

Manifestacija kreće iz Otočca već omiljenim stazama Gacke, i nastavlja se u Gospiću gdje su već markirane staze imena Tesla. Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like i prilagođene su na način da sudjelovati mogu baš svi.

“Šetači“ će savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara u oba grada, što znači da se na Festival Hodanja prijavljuju sve dobne skupine, neovisno o kondicijskoj pripremljenosti. Jedino što je važno je dobra volja te želja za druženjem i neponovljivim iskustvom u prekrasnoj Lici.

Na posljednjem Festivalu Likom je hodalo oko tisuću hodača, a ove godine, uz snažan vjetar u leđa koji daje IML očekuje se još bolji odaziv. U Gospiću i Otočcu će prikupljati bodove koje vrednuje IML, a entuzijasti koji posjećuju manifestacije IML-a broje se u desecima tisuća. – Težak je bio put postati dio IML obitelji, ali nakon brojnih izleta po Europi te dovođenjem izvidnica što formalnih i neformalnih uvjerili smo ih da naš festival zaslužuje biti dio IML obitelji. Ovdje moram spomenuti hodače iz Hrvatske koji su pomogli stvoriti ovaj festival te smo i mi dokazali kako i nenatjecateljski oblik festivala može zaživjeti kod nas, usput promovirajući zdrav i aktivan život, ističe tajnik Hrvatskog Saveza Hodanja Mile Milković.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a organizatori iz godine u godinu naglašavaju svoj poznat moto kako svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute. Prijave traju do 23. kolovoza, a možete se prijaviti OVDJE.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.