Što raditi u Gorskom kotaru ako je kiša?! Info vodič je tu i nikad nije dosadno

Sanjkališta, skijališta i staze za nordijsko skijanje uvelike ovise o snježnom pokrivaču stoga prije dolaska preporučamo provjeriti trenutno stanje i prognozu. U ovom blogu pročitajte preporuke za aktivnosti u kojima možete uživati ukoliko je tijekom vašeg posjeta Gorskom kotaru kišno vrijeme. Ovo je vodič s linkovima pa i brojevima mobitela koje trebate kada se nađete u Gorskom kotaru i želite kvalitetno provesti vrijeme kiši unatoč. Jasno brojevi vrijede i kada pada snijeg i sja sunce. Ovim vodičem poštedit ću vas pretraživanja, istraživanja i provjeravanja. Krenimo redom.

KLIZANJE ILI KUPANJE U BAZENU

U Delnicama klizalište je otvoreno svaki dan od 08:00 sati do 20:30 sati, za 25 osoba po terminu. Na licu mjesta je moguće iznajmiti i klizaljke. U Delnicama možete koristiti gradski bazen svakodnevno od 8-21.30h po 10 osoba odjednom. Dodatne informacije o cijenama i terminima možete potražiti na Facebook stranici Goranskog Sportskog Centra Delnice ili na web stranicama na linku.

POSJET ŠPILJAMA

Obilazak Špilje Vrelo moguć je subotom i nedjeljom odnosno vikendom i blagdanima, i to u vremenu od 11h -15h. Ulaz je moguć svakih pola sata uz zadnji ulaz u 14.30h Cijena ulaza za odrasle je 30,00 kn, djeca plaćaju 25,00 kn, a obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i do troje djece je 60,00 kn. Više informacija potražite na Tourist info Fužine. Pazite samo ulaz ponekad nije moguć zbog poplave koja se događa tijekom obilatih padalina pošto u špilji postoji izvor vode pa svakako prije polaska provjerite kakvo je stanje.

Obilazak Spilje Lokvarka / Radni dani: četvrtak – nedjelja / Ulaz moguć u: 10h / 12h / 14h Cijena ulaznice: 60,00 kuna / Za više informacije posjetite www.lokvarka.hr/spilja-lokvarka / a možete se javiti i telefonom putem 099/845-1931 ili mailom na lokvarka@lokve.hr.

KULTURNE ZNAMENITOSTI

Popovićev Mlin u Delnicama možete obići uz ulaznicu i najavu ranije zbog rezervacije termina kod domaćina gospodina Alen Beljana na broj 099/197-1520. Kuća Rački, spomenik kulture u Delnicama također je obilazak moguć uz ulaznicu i obaveznu najavu za rezervaciju termina dolaska kod domaćice gospođe Dušanke Crnković na broj 095/906-5766.

KINO

Možda želite pogledati film. Učinite to u KINO LIČ, nedaleko od Općine Fužine. Dodatne informacije o projekcijama filmova i kupnji ulaznica (online) saznajte na linku.

NEŠTO DIVLJE

Volite adrenalin i ne smeta vam zaprljati se? Za vas je prava aktivnost šumska vožnja quadovima sa ekipom iz Quad Gorski kotar. Nazovite ih odmah za rezervaciju quada i termina 099/691-9970.

CROmedo – bearwatching nudi vam pak jedinstven doživljaj promatranja i fotografiranja medvjeda, kao i drugih životinja na njihovom prirodnom staništu. Za najavu i rezervaciju termina javite se putem broja 095/901-2400.

OPUŠTANJE

Nakon odjeljka nešto divlje, došlo je vrijeme za opuštanje. Masaža je odličan izbor. Donosim vam popis i kontakte, a na vama je da odaberete i prepustite se uživanju.

DOMAĆI PROIZVODI BEZ KOJIH NESMIJETE OTIĆI

Gdje možete kupiti proizvode goranskih OPG – obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava:

Petkom :

  • od 16-18 sati (zimsko radno vrijeme) u predvorju Doma kulture Mrkopalj (Ul. Novi Varoš 1, 51315, Mrkopalj) / dodatni INFO: TIC Mrkopalj Subotom
  • od 09-12 sati na tržnici Grada Vrbovskog (Radnička ul. 28, 51326, Vrbovsko) / dodatni INFO: Grad Vrbovsko
  • od 9-11 sati u sportsko-poslovnom centru Goranka (Ivana Gorana Kovačića 174, 51314 Ravna Gora – bivša PBZ banka) / dodatni INFO: TIC Ravna Gora
  • od 15-17 sati u centru Fužine, kod drvenih kućica ispod brane / dodatni INFO: Tourist info Fužine

U ponudi koja varira po lokaciji možete naći med i pčelinje proizvode, džemove i pekmeze, sirupe, prirodnu kozmetiku, sir i proizvode od mlijeka, jaja (kokošja i prepeličja), rezance, mesne prerađevine…

DODATNI INFO o proizvodima kao i kupnju (džemovi, likeri, rakije…) ostvarite u posjeti kod: Kuća prirode Kotač u Lokvama ili kod Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara u Ravnoj Gori.

Dobar tek i uživajte!

Inače vlasnica sam Lynx and Fox male turističke agencije smještene u srcu Gorskog kotara koja od proljeća do jeseni svakog vikenda organizira zanimljive hodačke obilaske prirode uz ljubazne licencirane vodiče. Red hodanja, red degustacija, red zanimljivih priča. U ponudi ture za samce, parove, obitelji, prijatelje, 5 km do 20 km, raznih težina…

UPIŠITE SE U NAŠ NEWSLETTER kako bi dobili popis obilazaka, jednom kada krenu, direktno na Vaš e-mail : https://bit.ly/3bhgH6p

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.