RegioJet do sada prodao 25.000 karata za hrvatske destinacije

Nastavkom prošlogodišnje uspješne suradnje kojom je vlakovima na relaciji Prag – Rijeka – Prag prevezeno više od 60.000 putnika, danas je potpisan Ugovor o suradnji između RegioJeta i Hrvatskih željeznica Putničkog prijevoza o uvođenju sezonskih međunarodnih vlakova na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto.

Kako je za HrTurizam.hr istaknuo Aleš Ondrůj iz tvrtke RegioJet, do sada je prodano oko 25.000 karata za vlakove do Hrvatske i natrag. Zanimljivo, svakodnevno prodaju od 700 do 1000 novih karata za spomenute linije, što je dokaz velike potražnje za Hrvatskom ili da budemo još jasniji – to znači kapacitet od oko 1,5 vlaka. Prvi vlak će, prema najavama, krenuti iz Praga 28. svibnja.

Prošle godine vlakovi na relaciji Prag – Rijeka – Prag prevezli su oko 60.000 putnika, uz prosječnu popunjenost vlakova veću od 90%. Također, nekoliko tisuća građana Hrvatske posjetilo je Bratislavu i Prag tijekom ljeta. Nastavak uspješne suradnje Regiojeta i Hrvatskih željeznica Putničkog prijevoza doprinijet će daljnjem pozicioniranju Češke i Hrvatske kao privlačnih, sigurnih i jednostavno dostupnih turističkih destinacija, a očekuje se kako će ove godine od 28. svibnja do 30. rujna u ukupno 176 vlakova biti prevezen još veći broj putnika. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno.

Karte za relaciju Prag – Rijeka/Rijeka – Prag mogu se kupiti po cijeni od 23 € za mjesto u vagonu sa sjedalima, odnosno od 31 € u vagonu za spavanje, za relaciju Prag – Split/Split – Prag od 35 € u vagonu sa sjedalima, odnosno od 42 € u vagonu za spavanje. Uz to, putnici će moći putovati i u tzv. Astra vagonima koji u sjedala imaju ugrađene zaslone na dodir. Karte za vlak mogu se kupiti i od/do Zagreba i Budimpešte te na relacijama Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto.

Karte se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagreb GK, Rijeci i Splitu, a u cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku: voda, kava, doručak, Wi-Fi. U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Gračaca, Rijeke, Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali. U vlaku se u 15 vagona može prevesti najviše 650 putnika te bicikli.

Također, između Hrvatske turističke zajednice i HŽPP-a danas je potpisan Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u povezivanju i promociji turizma i željezničkog prijevoza kojim se uspostavlja desetogodišnja suradnja i partnerstvo u aktivnostima i projektima povezanim s organizacijom i promocijom izletničkih vlakova u unutarnjem prijevozu i međunarodnih turističkih vlakova na području Republike Hrvatske te cikloturizma.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.