Svjetski poznati trio IL VOLO u Zaprešiću otvara ciklus Ban. Glazba. Uspomena.

Samo jedan dan dijeli nas od glazbenog spektakla u prekrasnom povijesnom zdanju, jedinstvenom kompleksu Novih dvora bana Jelačića u Zaprešiću. Ciklus Ban. Glazba. Uspomena. ovoga će ljeta na pozornici ispred dvorca bana Jelačića ugostiti svjetski poznati operni-pop trio IL VOLO, a pod zvjezdanim će nebom zapjevati i Sergej Ćetković te Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Nekada dom bana Josipa Jelačića i njegove obitelji, ovoga tjedna ponovno postaje dom najljepše glazbe, emocija i ljubavi koju će sa svojom hrvatskom publikom podijeliti talijanski trio IL VOLO. Upravo je Zaprešić prvi grad u kojem će zapjevati u sklopu europske turneje “Il Volo Sings Morricone and more”, a tijekom koje će hitove svog posljednjeg studijskog albuma izvoditi i u Barceloni, Veroni, Sofiji, Bukureštu i Frankfurtu.

– Ponosni smo što je ovaj svjetski poznati trio za prijestolnicu svog nastupa u ovom dijelu Europe odabrao upravo naš Zaprešić i čarobni perivoj dvorca bana Jelačića. Sigurni smo da će jedinstveni ambijent u kojem će nastupiti savršeno nadopuniti njihovu glazbenu priču i da nas čeka čarobna glazbena večer, ističe direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto.

I zaista, povijesno blago u srcu grada Zaprešića odiše posebnim ugođajem i nesvakidašnjom ljepotom. Sakriveno u zagrljaju višestoljetne šume, daleko od gradske gužve, ovo imanje čuva nekoliko prekrasnih povijesnih zdanja. Kompleks započinje Alejom kestena na kojoj će vas dočekati prekrasna zgrada Vršilnice i Muzej Matija Skurjenija i koja će vas odvesti  sve do perivoja dvorca bana Jelačića ispred kojeg će biti postavljena ljetna pozornica.

U ovoj zelenoj oazi ispod zvjezdanog neba, prethodnih su godina nastupili Massimo, Vanna i sjajna Doris Dragović, a ovoga srpnja glazbenu priču Ciklusa Ban. Glazba. Uspomena. po prvi put otvaraju strani izvođači.

Talijanski trio IL VOLO zapjevat će u četvrtak 7. srpnja, a nakon njega publika će imati priliku uživati u još  dva sjajna koncerta. U petak, 8. srpnja nastupit će karizmatični Sergej Ćetković koji će nas povesti na emotivno putovanje svojim bezvremenskih ljubavnim baladama. Čast da zatvori ovogodišnje izdanje ciklusa, 9. srpnja, pripala je Tomislavu Braliću i klapi Intrade koji će nam donijeti najljepši komadić Dalmacije – ljubav prema ženi, moru i rodnome kraju pretočenu u omiljene klapske pjesme.

Posjetite bajkovitu lokaciju Novih dvora bana Jelačića u Zaprešiću i uživajte s nama čarobnim glazbenim večerima Ciklusa Ban. Glazba. Uspomena.

Fotografije: Turistička zajednica grada Zaprešića

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.