Talijani vole hrvatske otoke

U svibanjskom izdanju specijaliziranog talijanskog nautičkog mjesečnika Nautica, kojeg prati preko 100 tisuća čitatelja, objavljena je velika reportaža pod nazivom “Hrvatska, zaštićeni dalmatinski otoci, od parka do parka”, dok je renomirani talijanski mjesečnik Bell’Europa, kojeg prati oko 150 tisuća čitatelja, objavio reportažu pod nazivom “Skriveni otoci kod Zadra”.

Prema riječima direktorice Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji Viviane Vukelić, navedene reportaže rezultat su press putovanja organiziranih u suradnji sa sustavom turističkih zajednica u Hrvatskoj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Autorica reportaže u mjesečniku Nautica poznata je talijanska novinarka Patrizie Magi koja u članku ističe ljepote hrvatske obale te nacionalnih parkova i parkova prirode na otocima. Na osam stranica reportaže čitateljima je predstavljena nautička ponuda dalmatinskih otoka kao idealnih i sigurnih nautičkih destinacija, a sve je popraćeno atraktivnim fotografijama. U sklopu reportaže navedeni su i korisni linkovi te informacije o otocima, marinama, ulasku u Hrvatsku i protokolima koji su na snazi.

S druge strane, reportaža mjesečnika Bell’Europa govori o ljepotama otoka u zadarskom arhipelagu, pri čemu se posebice ističu otoci Ist, Olib i Premuda, koji nude idealne uvjete za ljetni odmor za sve one koji traže odmak od masovnog turizma.

Hrvatska turistička ponuda na sajmu BIT Milano

Dodajmo kako se na tržištu Italije upravo održava i prvo virtualno izdanje Međunarodnog sajma turizma u Milanu BIT, koji je je do 11. svibnja otvoren za poslovnu publiku, a nakon toga, do 14. svibnja, za opću publiku. Na sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz cijeloga svijeta među kojima su destinacije, agencije, hoteli, turoperatori, prijevoznici i dr. Od hrvatskih predstavnika na sajmu sudjeluje i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji zajedno s 15 suizlagača među kojima su turističke zajednice Kvarnera i grada Zagreba, Jadrolinija, Valamar Riviera, Uniline Hrvatska, Katarina Line, Maslinica Hotels and Resort, Amber Travel, Abacus Tours, Perfecta Travel, Kempinski Adriatic, HIT Dalmatia DMC, Eklata, Blue Waves Resort te Losinia.

Naslovna fotografija: Park prirode Telašćica

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.