The Telegraph: 10 razloga za posjet Hrvatskoj

Britanski The Telegraph objavio je članak o Hrvatskoj, u kojem se navodi deset razloga zbog kojih vrijedi posjetiti Hrvatsku prvom prilikom. 

“Hrvatska je uvela jače mjere na početku pandemije koronavirusa i uspjela je ponovno otvoriti svoje granice – čak i posjetiteljima iz Velike Britanije. Trenutno sve što trebate učiniti je pokazati dokaz o smještaju, ispuniti obrazac prije dolaska i objasniti svoj razlog posjete. Srećom, turizam je dovoljno važan razlog kao i bilo koji drugi. Ako ste državljanin Češke, Austrije, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Slovačke, Litvanije, Latvije, Estonije ili Poljske, više vam uopće nije potreban razlog za ulazak“, navodi na početku članka autorica Mary Novakovich, koja kao glavni razlog dolaska u Hrvatsku navodi rijetku priliku da se Dubrovnik posjeti u srcu sezone, bez uobičajenih gužvi. Drugi važan razlog su šarmantne plaže, poput Zlatnog rata na otoku Braču, Krivice na Lošinju i Stračinske na Šolti. Autorica teksta također se osvrnula i na ukusnu hrvatsku gastronomiju i pohvalila hrvatsku vinsku scenu koju je nazvala jednom od najuzbudljivijih u Europi.

Kao nezaobilazna iskustva pri posjetu Hrvatskoj The Telegraph navodi i festivale, umjetnost, prirodne ljepote i povijest, a poseban naglasak stavljen je na Rijeku, “fascinantan grad luku” i europsku prijestolnicu kulture te na Zagreb, zagrebačku kulturu ispijanja kave i nezaobilaznu tržnicu Dolac. 

The Telegraph sa svojim dnevnim i nedjeljnim print i online izdanjima doseže preko 12 milijuna čitatelja mjesečno.

Izvor: HTZ
Naslovna fotografija: Dubrovnik – Filip Filipović, Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.