Tkon uz Interpretacijski centar dobiva i akademiju starih zanata i Centar izvrsnosti

Općina Tkon predstavila je novi turistički itinerar baziran na pomorskoj baštini te prirodnim i povijesnim ljepotama mjesta. Kroz studijsko putovanje, turistički djelatnici, novinari i ostali zaljubljenici u pomorski turizam i baštinu imali su priliku upoznati Tkon te nove turističke proizvode nastale u sklopu projekta Arca Adriatica.

Ugodna jadranska klima, kristalno čisto more i raznovrsno podmorje, lijepe pješčane plaže i zanimljivi otočići, panoramski putovi i staze koji prolaze pored starih maslinika ograđenih suhozidima privlače u Tkon. Bogata povijest i kulturno nasljeđe te gostoljubivi domaćini koji će vas rado ugostiti jelom, pićem i dobrom zabavom kroz cijelu godinu.

Akademija starih zanata i vještina, Centar izvrsnosti, manifestacije i programi, samo su dio nove turističke ponude općine Tkon. Temelj za izgradnju prepoznatljivog pomorskog proizvoda svakako je novoadaptirani Interpretacijski centar smješten u samom centru Tkona. Glavni motivi priče prikazani su na stalnom postavu Centra, a poseban doživljaj donosi interpretacija pomoću multimedijskih alata.

Središnja interpretacijska tema Centra je kunjka koja spaja bogatu prošlost i sadašnjost pomorske baštine Tkona te prikazuje život na otoku kroz stalni postav: Kunjke su othranile Kunjane. U vanjskom dijelu centra prezentirane su obnovljene stare tradicijske barke, a popratne informacije nalaze se na informativnim pločama postavljenim oko luke.

Studijsko putovanje te novi turistički proizvodi sufinancirani su projektom Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine iz programa Interreg Italija – Hrvatska 2014-2020 na kojem je Općina Tkon jedan od partnera.

Projekt obuhvaća deset partnera, pet hrvatskih i pet talijanskih partnera koji zajedničkim aktivnostima promoviraju kulturno-turističku destinaciju kroz implementaciju pomorske baštine u ponudu kulturnog turizma. Projekt traje od 1. siječnja 2019. – 31. prosinca 2021., a ukupna vrijednost projekta iznosi od 3.168.790,00 eura

Naslovna fotografija: Hrvoje Podobnik

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.