Mali Lošinj i Lika u izboru za TOP 100 održivih destinacija svijeta

Nakon što su prošle godine uvršteni među “TOP 100 održivih globalnih destinacija svijeta”, Mali Lošinj i Lika u utrci su za još jednu prestižnu nagradu. Naime, ove godine, međunarodna zaklada Green Destinations community, objavila je i novu kategoriju nagrade, “People’s Choice Award”. Ova nagrada dodijelit će se destinacijama koje dobiju najviše glasova javnosti.

Radi se o zajedničkoj inicijativi svjetskih organizacija koje se bave održivim turizmom – Green Destinations community. Za ulazak među TOP 100, destinacije moraju zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji ju čine odgovornom i zelenom, i to po temama: priroda, životinje i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost, društvena dobrobit te održivi destinacijski menadžment, koji zajednički i čine bit zelenog destinacijskog standarda.

Glasanje je otvoreno do 3. ožujka 2021., a svoj glas i podršku Malom Lošinju ili destinaciji Lika možete dati putem POVEZNICE. Pročitajte i ostale priče o održivom turizmu i dobroj praksi koje provode sve prijavljene destinacije diljem svijeta, jer one prije svega služe kao inspirativni primjer drugim destinacijama, turoperatorima i putnicima. Upravo to je i glavni cilj organizacije izbora za TOP 100 održivih destinacija svijeta.

Izvori: Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije
Naslovna fotografija: Mali Lošinj/ Ana Šegota – Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.