Destinacija Lika među TOP 100 održivih globalnih destinacija svijeta

Međunarodna zaklada Global Green Destinations okuplja svjetske održive turističke destinacije. Na Globalnim danima zelenih destinacija predstavljen je popis TOP 100 održivih globalnih destinacija svijeta (Global TOP 100 Sustainable Destination) za 2020. godinu među kojima je i destinacija Lika.

Smart Sustainable Destination, odnosno filozofijom održivog razvoja vođen je od svog osnutka Klaster Lika Destination, a osnovna djelatnost je turistička promocija destinacije Lika na domaćem i inozemnom tržištu temeljem prirodnih, kulturnih, povijesnih, gastronomskih i zdravstvenih značajki.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kvalitetna suradnja s 8 zaštićenih prirodnih područja među kojima su čak 3 od 8 nacionalnih parkova u Hrvatskoj, formiranje zajedničke ulaznice za destinaciju Lika, provođenje višednevnih programa s ciljem duljeg zadržavanja gostiju, umrežavanje i povezivanje lokalnih proizvođača pod zajednički brend – Lika Quality, otvaranje novih tržišta i poticanje na povećanje lokalne proizvodnje te brojni projekti u domeni destinacijskog, kulturnog i održivog turizma samo su dio onoga na čemu Klaster Lika Destination radi od prvog dana, kako bi se stvorili uvjeti za razvoj održivog cjelogodišnjeg turizma u destinaciji Lika.

Prestižna nagrada dokaz je destinacijskog razvoja u ispravnom smjeru, u skladu s najnovijim svjetskim trendovima. Riječ je o zajedničkoj inicijativi organizacija Green Destinations, QualityCoast, TravelMole, Vision on Sustainable Tourism, Travelife, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Ecotourism Australia and GLP Films koja se održava već šestu godinu zaredom kako bi se prikazale priče o održivom turizmu i dobrim primjerima destinacija, kao nadahnjujući primjeri drugima.

U TOP 100 globalnih održivih destinacija Lika, što se tiče hrvatskih predstavnika, nije usamljen, tu je još i Mali Lošinj, a svi sudionici pozvani su da budu predstavljeni u Good Travel Guide, omogućavajući im da ispričaju svoje priče o održivosti zainteresiranim putnicima.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.