Završava tradicionalni Paški zimski karneval

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga od 11. do 14. veljače 2024. godine održat će se zadnji dani kojima se završava tradicionalni paški zimski karneval.

paški zimski karneval program

U nedjelju, 11. veljače u 16 sati karnevalska povorka krenut će s trajektnog pristaništa prema glavnom gradskom trgu gdje će se u 16:35 svećarskim govorima i simboličnom predajom ključa grada obaviti primopredaja vlasti i podizanje karnevalskog barjaka.

Dobra zabava uz karnevalsko ludilo

Gradska glazba Pag u 17 sati zasvirat će prvo paško kolo, a predvodit će ga gradonačelnik odjeven u pašku narodnu nošnju. Na trgu će nastupiti KUD Družina, Bubnjarski ansambl Klapa Klapa iz  Splita, glazbeno društvo Stankovci, a nakon toga slijedi karnevalski intermezzo. Dobra karnevalska atmosfera začinit će se sa fažolom od ričavca kojeg će pripremati članovi karnevalske udruge Markova kumpanija predvođeni doktorom Bobom.

Drugi dan karnevala, 12. veljače rezerviran je za dječji program. Od 17 sati na gradskom trgu krenut će prvo kolo uz nastup dječjih skupina Brodići i Bubamare iz Paga te djece iz Odjela dječjeg vrtića Paški mališani iz Povljane. U 17:45 dječji zbor Osnovne škole Jurja Dalmatinca izvest će program pod nazivom “Zapjevajmo sa Vijolicama” nakon kojih će nastupiti mali KUD i Udruga Kissa. Podjela nagrada za najbolje literarne i likovne nagrade učenicima OŠ “Jurja Dalmatinca” i polaznicima Dječjeg vrtića “Paški mališani2 održat će se u 19:15 sati iza četvrtog kola. Svi prisutni moći će se zasladiti karnevalskim slasticama koje će pripremiti OŠ J. Dalmatinca.

festival u pagu
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Paga

Dan od tradicionalnih maškara je utorak, 13. veljače. Na glavnom gradskom trgu će se od 17 sati plesati karnevalsko kolo. Dramska sekcija KUD-a “Družina” izvest će pučku dramu Robinju koja se tradicionalno izvodi tijekom karnevalskih dana, a nakon toga slijedi karnevalski intermezzo. Od 19:15 sati na programu je Tumbula, a glavne nagrade su: paški janjac i paški sir. U 20 sati slijedi podjela satiričnog lista “Baš nas briga” uz fritaju od ričavca koju će pripremati članovi karnevalske udruge Markova kumpanija predvođeni doktorom Bobom.

Zadnji dan karnevala, u srijedu 14. veljače u 15:30 sati kreće pogrebna povorka od kina, čitanje oporuke i užiganje Marka. Izložba likovnih radova polaznika Dječjeg vrtića “Paški mališani” i učenika Osnovne škole “Jurja Dalmatinca” Pag na temu karnevala u Kneževom dvoru moći će se razgledati za vrijeme trajanja programa na pijaci.

paški zimski karneval
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Paga

Maškarani tanci sva četiri dana

Tradicionalni zimski paški karneval prigoda je za druženje i da se kroz tanac, paško kolo, Robinju i paške napjeve predstave bogate kulturne i tradicionalne vrijednosti te neuništivi, karnevalski duh grada Paga. Stoga ne propustite priliku za dobru zabavu jer karnevalsko ludilo u Pagu kreće uskoro!

Organizatori i  pokrovitelji zadnjih dana karnevala na paškoj Pijaci su Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag. Sva četiri dana karnevala u II Magazinu soli u Pagu održavaju se maškarani tanci na kojima će svirati klapa Sol, duo Kumpanji i grupa Kanela.

Zimski paški karneval
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Paga

Paški zimski karneval – program zadnja četiri dana

Nedjelja, 11. veljače 2024.

16.00 – Povorka s trajektnog pristaništa
16.35 – Primopredaja vlasti na Pijaci/podizanje karnevalskog barjaka
17.00 – 1. kolo
Nastup KUD-a Družina
17.45 – 2. kolo
Bubnjarski ansambl Klapa Klapa Split
18.30 – 3. kolo
Glazbeno društvo Stankovci
19.15 – 4. kolo
Karnevalski intermezzo
20.00 – 5. kolo
*Fažol od ričavca

Ponedjeljak, 12. veljače 2024.

Dječji dan
17.00 – 1. kolo
Nastup djece iz Dječjeg vrtića “Paški mališani” Pag
Skupine “Brodići” i “Bubamare”
Odjel DV “Paški mališani” / Povljana
17.45 – 2. kolo
“Zapjevajmo s Vijolicama”
18.30 – 3. kolo
Mali KUD Udruga “Kissa”
19.15 – 4. kolo
Podjela nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenicima OŠ “Jurja Dalmatinca” i polaznicima Dječjeg vrtića “Paški mališani”
20.00 – 5. kolo
*Prigodna prodaja karnevalskih slastica – OŠ “Jurja Dalmatinca”

Zimski paški karneval 2024.
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Paga

Utorak, 13. veljače 2024.

Dan od tradicionalnih maškara
17.00 – 1. kolo
17.45 – 2. kolo
KUD “Družina” – Robinja
18.30 – 3. kolo
Karnevalski intermezzo
19.15 – 4. kolo
Tumbula
20.00 – 5. kolo
Podjela lista “Baš nas briga”
*Fritaja od ričavca

Srijeda, 14. veljače 2024.

15.30 – Pogrebna povorka od kina
Čitanje oporuke
Užiganje Marka
*Izložba likovnih radova polaznika Dječjeg vrtića “Paški mališani” i učenika OŠ “Jurja Dalmatinca” u Kneževom dvoru (za vrijeme programa karnevala na trgu)

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.