Travanj u Baški obilježit će avanture na otvorenom

- Oglas -

Odmah nakon blagdanskog vikenda, provedenog uz druženje i prigodni program, u Baški se vraćaju dobro poznatim outdoor avanturama.

Travanj u Baški je bogat događanjima, a označit će ga brojne aktivnosti na otvorenom. Već sljedećeg vikenda na svoje će doći ljubitelji biciklizma, nakon čega slijedi festival cvijeća, a aktivni mjesec završit će i Camino šetnjom po otoku Krku. No krenimo redom…

Krk Bike Story – proljetna biciklistička avantura

Krk Bike Story savršena je kombinacija aktivnog odmora u prirodi i gastronomskog užitka. Ovogodišnja proljetna krčka biciklistička priča prijavljene sudionike vodit će u otkrivanje južnog dijela otoka Krka; od Baške, preko Punta, pa sve do grada Krka i njegove okolice. Tijekom dva dana, 15. i 16. travnja, svi zainteresirani rekreativci upoznat će prirodne posebnosti ovog djela otoka kao i njegovu raznoliku gastronomsku ponudu.

Sve detalje te na koji se način prijaviti i osigurati svoje mjesto na biciklijadi doznajte na web stranicama TZO Baška.

4 Islands MTB Stage Race – brdsko biciklistička utrka s jedinstvenim doživljajem 4 otoka

Baška je osmu godinu ponosni domaćin, prologa – 18. travnja i prve etape – 19. travnja, utrke 4 ISLANDS MTB STAGE RACE. U utrci je do sada sudjelovalo gotovo 3.000 fanova i zaljubljenika u MTB. 4 Islands MTB Croatia je brdsko biciklistička utrka s jedinstvenim doživljajem vožnje na 4 kvarnerska otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

U pet dana utrke, sudionici će odvoziti oko 289 kilometara i ostvariti preko 6000 metara visinskog uspona. Od prošle godine, 4 Islands MTB Race je dio Epic series Ironman grupe. Tako je je kvarnerska utrka postala dio prestižne serije utrka Epic series, uz utrke u Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi, a za cilj ima promociju brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života.

Ove godine Baška i otok Krk, kao domaćini prve etape, po prvi put imaju i svoje predstavnike u utrci, team #VisitBaška i team #KrkOutdoor! Uloga domaćina utrke 4 Islands od samih početaka izuzetno je važan korak u razvoju outdoor ponude Baške. Ova vrhunska svjetska manifestacija ucrtala je Bašku i otok Krk kao važne točke na cikloturističkoj karti Europe i svijeta.

Baška rožica – proljetni festival cvijeća

U vikendu 21. do 23. travnja Baška će ponovno zamirisati posebnim proljetnim tonovima uz Festival cvijeća “Baška rožica”. Posjetitelji će moći razgledati prodajnu izložbu cvijeća, sadnica i vrtnog programa. Također će moći saznati brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju vrta. Uz tradicionalni kulturno-glazbeni nastup najmlađih mještana i mnoštvo radionica za djecu, novost su ove godine i radionice za odrasle. Art&Cheers radionice namijenjene su svima onima koji se žele dobro zabaviti, uživati u društvu, kreativnom stvaranju i pozitivnoj atmosferi, uz čašu finog krčkog vina.

Camino Krk Story – vođene ture istočnim i južnim dijelom otoka

Proljetni travanj završit će manifestacijom Camino Krk Story koja ove godine prijavljene sudionike vodi u istočni i južni dio otoka, odnosno posljednje tri dionice Camino Krk rute. Tijekom prvog vikenda, 22. i 23. travnja, sudionici će uz stručno vodstvo proći etapu koja kreće od Čižića, preko Vrbnika do Baške. Tjedan dana kasnije, 29. i 30. travnja, ruta kreće od Baške, preko Punta i Kornića, pa sve do Krka. Prijave za obje predstavljene etape su zatvorene s obzirom na velik interes i popunjenost svih raspoloživih mjesta. No iz Turističke zajednice općine Baška vas pozivaju da i sami otkrijete krčku Camino rutu.

Blagdanski vikend, zabavna, sportska i kulturna događanja, popraćena jedinstvenom kulisom naše prirode, zaista su pozivnica koja se ne može odbiti. Travanj u Baški probudit će duh proljeća u svakom posjetitelju, a bogat program događanja osigurat će da na zabavan i uzbudljiv način ispunite vrijeme provedeno s nama i pritom stvorite nezaboravna sjećanja!

Autor naslovne fotografije: Luka Tabako
Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Baška

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.