Odmor za kraj ljeta: Kako iskoristiti last minute putovanja u Hrvatskoj?

Tražite last minute odmor za kraj ljeta? Prva službena ljetna sezona nakon pojave pandemije je pri kraju, pa putnici traže dodatne prilike za odmor i istraživanje svijeta. Putovanja u inozemstvo možda su jednostavnija zbog ublažavanja ograničenja, no mnogi i dalje odabiru putovati bliže kući.

Naime 76% putnika iz Hrvatske* izjavilo je kako im domaća putovanja omogućuju više spontanosti i last minute planiranja putovanja u odnosu na međunarodna putovanja, dok 69% putnika** želi biti fleksibilno i prihvaća svaku priliku za putovanjima.

Stoga, bez obzira na to traže li putnici obiteljsko putovanje, romantični odmor ili pustolovnu aktivnost prije nego što temperature krenu padati, Booking.com donosi savjete za maksimalno iskorištavanje spontanog odmora i lokacije za odmore unutar Hrvatske.

1. Rezervirajte sve na jednom mjestu

Riješite se stresa koji donosi last minute planiranje putovanja – ubrzajte to iskustvo i rezervirajte smještaj, automobil za najam i aktivnosti tijekom odmora na jednom mjestu. Putnici mogu preuzeti Booking.com aplikaciju, koja je osmišljena s ciljem da svako putovanje učini boljim iskustvom, i organizirati cijelo svoje putovanje kako bi si pojednostavili cjelokupno iskustvo. Za one željne avanture posjetite Makarsku rivijeru gdje se možete priključiti poludnevnoj Kayaking turneji, vidjeti lokalni krajolik i atrakcije iz vode, uključujući stijene Svetog Petra i poluotoka Osejava.

Gdje odsjesti?  Za one koji žele putovati automobilom preporučujemo posjet Makarskoj rivijeri i prekrasnom Bluesun hotel Berulia. Ovaj se smještaj nalazi uz prekrasnu plažu Punta rata, koja se nalazi među 10 najjepših plaža na svijetu. Punta rata također ima prepoznatljivost plave zastave.

2. Za opuštajući odmor, putujte sredinom tjedna

Putovanje sredinom tjedna nije samo dobra prilika za ugrabiti najbolju ponudu, već može biti i pametan način da se izbjegne gužva i uživa u mirnijem odmoru. Manje ljudi putuje tijekom tjedna, tako da postoje veće šanse da će gužva biti manja; da ćete brže dobiti mjesto u restoranima, te da ćete općenito imati više mira i prostora. Putnici željni opuštenog polutjednog odmora ovog ljeta mogu pobjeći u unutrašnjost Istre gdje mogu biti okruženi očuvanom prirodom, dobrom hranom i dobrom atmosferom. Odlučite li se za takav izlet, preporučamo vam obilazak istarskih vinarija – zasigurno idealan izbor za jedan dan ili vikend.

Gdje odsjesti? Luksuzni vinski hotel Meneghetti i restoran smješteni su u prirodnoj oazi od 120.000 četvornih metara uz istarske vinograde i maslinike. Meneghetti Wine Hotel and Winery – Relais & Chateaux nudi elegantne sobe i vile u kombinaciji s vrhunskom večerom i vinskim iskustvom. Interijer je uređen u kombinaciji modernog i antičkog stila. Ovo mjesto idealno je za ljubitelje rekreativnog trčanja, biciklističke izlete, duge šetnje ili opuštanje u bazenu. Gosti mogu uživati u besplatnim sadržajima poput saune, unutarnjeg i vanjskog bazena te fitness centra.

3. Zadržite fleksibilnost

Najbolji način da putnici pronađu dobru ponudu jest fleksibilnost kada su u pitanju datumi i odredišta. Last minute izlete možete organizirati po povoljnijim cijenama idealnim za parove koji mogu iskoristiti priliku za spontani odmor. Za one željne luksuznog izleta u posljenjem trenutku preporučamo Hvar i posjet hotelu Podstine, ovo odredište ima mnoštvo preporuka za romantiku među Booking.com putnicima.

Gdje odsjesti? Smješten u mirnoj i izoliranoj uvali, Hotel Podstine nudi privatnu plažu između palmi i borova, toplice i welness centar te vanjski bazen. Hotelski restoran nudi ukusne obroke, a hotel ima i bar u kojem se gosti mogu opustiti s pogledom na Paklinske otoke. Hvar je poznat po dobrom vinu, a također nude i privatne degustacije vina u domaćim vinarijama. Za datum odabira jedne od ponuda koje hotel nudi, moguće je organizirati najam privatnih čamaca, a na recepciji možete organizirati izlete na otok Vis (Zelena špilja), Biševo (Plava špilja) i Bol. Takav izlet sigurno će probuditi emocije, kušanje vina u jednoj od mnogobrojnih obiteljskih vinarija ili jednostavno opuštanje na plaži. Ova ponuda idealna je za romantičan izlet u dvoje.

4. Ako putujete s obitelji, rezervirajte putovanje u odmaralište    

Last minute izleti s obitelji mogu biti izazov čak i za one koji planiraju sve detaljno. Odrasli često traže opuštajući odmor, a djeca žele aktivne avanture, tako da možete pronaći ravnotežu u obiteljskom resortu, gdje vas čeka ponešto za sve. Takva su mjesta idealna za last minute putnike koji nude sve na jednom mjestu – privatnost, fleksibilnost i slobodu koju putnici doživljavaju kod kuće. Tu su i brojne uzbudljive aktivnosti za djecu te mogućnosti opuštanja za odrasle. Više od 1 na 10 hrvatskih putnika (15%) planiraju posjetiti tematski park na sljedećem putovanju, pa je idealno odredište Poreč gdje se nalazi vodeni park.

Gdje odsjesti? Moderni Family Hotel Amarin by Maistra Select smješten je u samom odmorištu Amarin i nudi mnoštvo akcije i aktivnosti za obitelj. Tu se nalaze moderna igrališta, razne sportske aktivnosti za sve uzraste i posebno dizajnirani klubovi za djecu i tinejdžere, kao i mini klub, pa je to odlično mjesto za obiteljski odmor. Prije odlaska na cjelodnevne aktivnosti gosti mogu puniti svoju energiju besplatnim doručkom, a glavni restoran nudi poseban buffet za djecu.

5. Rezervirajte i krenite

Pretražite sezonske ponude i pronađite odlične ponude za last minute izlete na Booking.com. Popusti počinju od 15% u svojstvima s oznakom “sezonska ponuda” i vrijede za boravak s odjavom najkasnije do 30. rujna 2022. Stvaranjem računa putnici također imaju mogućnost pristupa programu Genius, Booking.com programu za odanost, koji je potpuno besplatan, lako dostupan i uključuje doživotno članstvo. Dok korisnici Genius programa otvaraju nove razine, imat će pristup većim popustima i više nagrada za putovanja koja nikad neće isteći, što je savršeno za sve buduće praznike u posljednjem trenutku.

Gdje odsjesti? Za putnike koji traže povoljan izlet, posjetite destinaciju udaljenu samo sat i trideset od Zagreba, u podnožju parka prirode Učka, Hotel Miramare. Smješten u Crikvenici, ovo je vrlo atraktivna lokacija zbog blizine mora, a možete krenuti i na pustolovnu turneju parkom prirode Učka, koji je jedan od 12 parkova prirode našeg prekrasnog Craoatiala. Hotel Miramare nudi smještaj s 5 zvezdica s restoranom i fitness centrom. Postoji unutarnji bazen s pogledom na more gdje se možete opustiti nakon šetnje. Ovaj izvanredan smještaj možete rezervirati preko Booking.com sezonskih ponuda i popusta od 15%.

*Ovo neovisno istraživanje proveo je Booking.com na uzorku od 48.413 ispitanika s 31 različitog tržišta (2000 iz SAD-a, 1864 iz Kanade, 1999 iz Meksika, 2003 iz Kolumbije, 2005 iz Brazila, 2002 iz Argentine, 1020 iz Čilea, 1777 iz Australije, 818 iz Novog Zelanda, 1999 iz Španjolske, 2002 iz Italije, 1998 iz Francuske, 1999 iz Velike Britanije, 2005 iz Njemačke, 2003 iz Nizozemske, 985 iz Danske, 999 iz Švedske, 910 iz Hrvatske, 918 iz Švicarske, 1986 iz Belgije, 998 iz Rusije, 953 iz Izraela, 1999 iz Indije, 1990 iz Kine, 901 iz Hong Konga, 1775 iz Tajlanda, 1001 iz Singapura, 975 iz Tajvana, 1800 iz Vijetnama, 1757 iz Južne Koreje, 1001 iz Japan). Za sudjelovanje u anketi ispitanici su morali imati najmanje 18 godina, a uvjet je bio da su putovali barem jednom poslovno ili rekreativno u posljednjih 12 mjeseci, da planiraju putovanje 2022. godine te da su bili glavni donositelji odluka ili uključeni u donošenje odluka pri planiranju svojih putovanja. Anketa je provedena online u siječnju 2022.

**Ovo neovisno istraživanje proveo je Booking.com na uzorku od 11.187 ispitanika iz 11 zemalja (1.116 iz Hrvatske, 1.014 iz Ujedinjenog Kraljevstva, 1.011 iz Nizozemske, 1.010 iz Kanade, 1.009 iz Francuske, 1.009 iz Švedske, 1.008 iz Njemačke, 1008 iz SAD-a, 1001 iz Izraela, 1001 iz Španjolske i 1000 iz Italije). Kako bi sudjelovali u anketi, putnici su morali imati najmanje 18 godina i planirati svoj odmor u sljedeća četiri mjeseca od svibnja 2022. Anketa je provedena online u svibnju 2022.

Izvor fotografija: Booking.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.