Tri dana fantastične zabave na Beloj nedeji u Kastvu!

Kastav, grad na brdu između Rijeke i Opatije, jedinstvena je pozornica za nezaboravna iskustva, mjesto koje povezuje netaknutu prirodu i tisućama godina dugu povijest – grad doista bogate prošlosti pod čijm se zidinama susreću vrhunska gastronomija i prekrasan pogled na Kvarner.

kastav
Foto: Visit Kastav

Gradu slijede tri najbolja dana u godini u skopu Bele nedeje, najveće i najpoznatije fešte u čast mladom vinu. Bela nedeja najveći je kastavski blagdan, kastavska užanca, stoljetna tradicija za koju i danas svi mještani i pravi prijatelji Kastva žive cijelu godinu.

‘Vavek nova štorija’ oduševit će kao što to čini od 1400 godine jer je trodnevni program složen s puno pažnje – počevši od sajamske ponude, gastronomskih delicija, Festivala vina i zabave po svačijem guštu – pa nadalje.

Kastav, Bela nedeja 2023
Foto: Grad Kastav

Kastav od 30. rujna do 2. listopada tako živi punim plućima od jutra do mraka. Lani je manifestaciju pohodilo 45.000 posjetitelja, a ove godine se očekuje novi rekord. Iako su vinogradari i vinari imali izazovnu godinu, ona je ipak rezultirala odličnom berbom i sjajnom mladom belicom.

Kastav, Bela nedeja 2023
Foto: Grad Kastav

Ove godine očekujemo još više posjetitelja jer najavljuju toplo i sunčano vrijeme, a mi smo pripremili sadržaje za sve uzraste, odličan program i bogatu gastro i eno ponudu. Naši vinogradari i vinari imaju kvalitetno mlado vino, unatoč izazovnoj godini, tako da na nama ostaje samo da vas pozovemo u Kastav i da tri dana provedemo u druženju s obitelji i prijateljima u ugodnoj atmosferi i još jednoj nezaboravnoj Beloj nedeji, poručio je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac.

Kastav, Bela nedeja 2023
Foto: Grad Kastav

Radionice, gastro ponuda, zabava…

Uz belicu kastavskih vinara, Udruženje Kvarner Wines na trgu Crekvina organizira Festival vina CrekVINA na kojem će se predstaviti sve članice Udruženja: OPG Ružić Zvoneća, Plovanić vina Kastav, Vinska kuća Pavlomir Novi Vinodolski i iz Vrbnika s otoka Krka PZ Vrbnik, Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Vinarija Šipun i Vinarija Gospoja.

Na CrekVINI će se moći kušati i vina članova Udruge Belica, a kako bi pojačali eno iskustvo Kvarnera svoja će vina ponuditi Vina Kapić i Vina Rumac iz Matulja, Karleuša Wines Vin de Garage iz Rijeke i Vina Herman iz Kolavića, dok će za destilate, rakije i likere zadužena biti destilerija Suza iz Bregi.

Kastav, Bela nedeja 2023
Foto: Grad Kastav

Iz vinske regije Hrvatska Istra i Kvarner prisutni će biti Vinarija Boškinac, a iz Istre stiže IQ klaster s proizvodima koji nose oznaku Istarska kvaliteta i vinarije Bažon, Prskalo i Brčić. Vina iz ostalih krajeva hrvatske predstavit će MD Group distribucija vina, Mladenić vina i Kutjevo.

Obilje koncerata

Na trgu Lokvina bit će pozornica s programima, predstave i radionice za djecu te bogata ugostiteljska ponuda. Glavnina gastronomske ponude posjetitelje čeka na Fortici, a nedaleko je postavljena glavna pozornica na kojoj će se tijekom tri dana i noći izmjenjivati brojni izvođači.

Kastav, Bela nedeja 2023
Foto: Grad Kastav

Nabrojimo samo večernje koncerte: subota – Koktelsi i SuperCover Band&Daniel Beni, nedjelja – Gustafi i Grooversi i ponedjeljak – Mauro Staraj i Infinity Band Croatia. Uz predstave i radionice, za djecu je stigao nezaobilazni lunapark na čak tri lokacije.

Ono po čemu je Bela nedeja poznata je i sajam ili samanj s raznolikom i bogatom ponudom OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće i ostaloga.

Kastav, Bela nedeja 2023
Foto: Grad Kastav

Organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica grada Kastva uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i podršku brojnih sponzora.

Dakle, tri dana i noći, dvije pozornice, odlični izvođači, ulični zabavljači, bogata gastro i eno ponuda, izložbe, radionice, lunapark, sajam…

Ma dovoljno je reći – Bela nedeja 2023 !

Foto: Grad Kastav, Visit Kastav

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.