Tri međunarodne zlatne medalje za Varaždinsko bučino ulje

Varaždinsko bučino ulje, prvo takvo zaštićeno ulje u Hrvatskoj, ponovno je potvrdilo svoju svjetsku vrijednost i kvalitetu. Na prestižnom, 60. po redu svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu je Varaždinsko bučino ulje osvojilo čak tri zlatne medalje za kvalitetu!

Zlata su osvojila tri obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva: OPG Kolenko iz Nedeljanca, OPG Kurtek iz Šemovca i OPG Vidaček iz Seljanca. Za svoje proizvode dobili su i niz pohvala od članova Ocjenjivačke komisije koju čine vrhunski stručnjaci – kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske kulinarske akademije “Académie culinaire de France”, članovi Euro-Toque zajednice kuhara i drugih prestižnih organizacija.

“Izrazito ukusno bučino ulje”, “suptilnog mirisa prženih bučinih sjemenki”, “jedinstveno ulje” koje je “savršen dodatak salati od svježeg matovilca ili juhi od bundeve”, a ujedno je “proizvod velike zdravstvene dobiti” – komplimenti su koje su svjetski stručnjaci udijelili Varaždinskom bučinom ulju. Pritom su posebno pohvalili „atraktivnu neprozirnu bocu posebno dizajniranu za zaštitu ulja od štetnog utjecaja svjetla“.

https://www.facebook.com/TZVZZ/videos/912703912900103

Varaždinsko bučino ulje izvanredan je čuvar tradicije, okusa i mirisa varaždinskog kraja. Zbog vrhunskih gastronomskih karakteristika, “Varaždinsko bučino ulje” je više od stotinu godina nezaobilazno u tradicionalnoj pripremi jela varaždinskog kraja, a ove tri zlatne medalje izniman su uspjeh i definitivna potvrda njegove svjetske vrijednosti.

Izvor: Turistička zajednica Varaždinske županije
Fotografije: Facebook Varaždinsko bučino ulje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.