Tri u najmanju ruku drugačija muzeja koja morate posjetiti

Zagreb, Dubrovnik i Split osim opće poznatih turističkih atrakcija “skrivaju” i tri otkačene i više nego zanimljive turističke priče koje svakako morate doživjeti. Radi se o tri totalno drugačija muzeja koja trebate staviti na svoju bucket listu. Muzej Osjeta u Splitu, Muzej ljubavnih priča u Dubrovniku i Muzej Zagreb 80-ih u Zagrebu pričaju drugačije i originalne priče i zaslužuju da ih pogledate.

Muzej Osjeta – Split

Muzej Osjeta u Splitu posvećen je istraživanju naših glavnih osjeta – vida, sluha, njuha, opipa i osjeta ravnoteže.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Osjeti ti pomažu da percipiraš svijet oko sebe. Vid. Sluh. Njuh. Okus. Opip. Osjet ravnoteže. To su naši najvažniji osjeti. Bez njih bi ti svijet koji te okružuje bio potpuno nepoznat. Bez svojih osjetila, ne možeš osjetiti ljepotu svijeta oko tebe. Vidjeti prijateljev osmijeh. Slušati najdražu pjesmu. Okusiti slastan kolač tvoje bake. Onjušiti miris mora. Osjetiti dodir voljene osobe. 

Na ovom mjestu tvoja će osjetila osjetiti senzacionalnu avanturu!

Više o Muzeju Osjeta saznajte OVDJE

Muzej ljubavnih priča  / Love Stories Museum – Dubrovnik

Kulturno – turistička ponuda naše najpoznatije turističke destinacije dodatno je obogaćena jedinstvenim zabavno – izložbenim prostorom koji je udomio prvu globalnu kolekciju prikupljenih i doniranih ljubavnih priča i predmeta velike sentimentalne vrijednosti – Muzej ljubavnih priča.

Posjetitelji “Muzeja” ljubavnih priča (eng. Love Stories Museum) u prigodnom ambijentu mogu iskusiti emotivne “crtice” iz života stvarnih ljubavnih parova koji su neke od svojih najintimnijih životnih trenutaka odlučili podijeliti s dubrovačkom publikom i posjetiteljima. Među brojnim izloženim eksponatima našla se tako suvenirska šalica iz Švedske koja je neočekivano povezala rastavljenu Amerikanku i Francuza, priča o mladiću koji je svoju buduću suprugu upoznao na sprovodu, kao i emotivna priča o paru pred razvodom koji je odlučio svom braku dati posljednju priliku.

Mnogobrojnim dubrovačkim gostima i turistima sigurno će posebno biti zanimljive izložene autentične povijesne priče, legende i romantični običaji dubrovačkog kraja, a tu je i kutak za ljubitelje popularnih filmskih i TV uspješnica koje su se snimale u Dubrovniku – poput neizostavne “Igre Prijestolja”, “Ratova Zvijezda” i “Robina Hooda”.

Više o Ljubavnom muzeju saznajte OVDJE

ZAGREB 80’s, Zagreb

Članak se nastavlja ispod oglasa

Muzej se smjestio na prvom katu stare zgrade u povijesnom dijelu grada, sa čijih se prozora pruža jedinstven pogled okružen najpoznatijim turističkim znamenitostima.

ZAGREB 80-ih je stvoren kako bi se u prošlost doživjela na novi način. Njegov prostor je rekonstrukcija svakodnevnog života zagrebačke obitelji, na jedinstven i interaktivan način koji presijeca prošlost i budućnost, prikazuje način života, baštinu, sjećanja i emocije.  “De ja vu” na novi način.

ZAGREB 80-ih potiče svoje posjetitelje da dodiruju, osjećaju i komuniciraju s izložbom, kako bi se prisjetili trenutaka, mirisa i osjetili nostalgiju. Mladoj generaciji pruža se mogućnost doživjeti način života u nedavnoj, pozitivnoj prošlosti, tako poznatih i cjenjenih diljem svijeta 80-ih godina. Doživite prošlost velikih stvari koje svakodnevno koristimo danas, kao što su video igre, osobna računala i mobilni telefoni, kao i ostali značajni objekti koji su doista počeli svoj uspon 1980-ih godina.

“De ja vu” na novi način i i jedinstveni doživljaj ZAGREBA 80-ih godina. Više o muzeju saznajte OVDJE

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.