Turistička zajednica Malog Lošinja sufinancira povratne karte za trajekt

Turistička zajednica grada Malog Lošinja u suradnji s članicama u destinaciji započela je objedinjenu marketinšku kampanju “Lošinj – vaša otočna oaza”. Kampanjom se naglašavaju prednosti Lošinja – otoka vitalnosti poput blage klime, bioraznolikosti, mora visoke kakvoće, zraka prve kvalitete s više od 200 sunčanih dana godišnje, a provodit će se na ključnim emitivnim tržištima: Austriji, Njemačkoj i Sloveniji.

Važan dio strategije je i akcija FERRY FREE nastala s ciljem privlačenja posjetitelja te s obzirom na nastalu situaciju s COVID- 19, a kojoj je cilj privlačenja gostiju u mjesecu rujnu. Posjetiteljima koji će boraviti u rujnu dulje od sedam noći, Turistička zajednica sufinancira povratne karte trajekta u objektima koji su se odazvali pozivu. Akcija vrijedi za trajektne karte Valbiska- Merag i Porozina- Brestova te za sve rezervacije za rujan, a ostvarene nakon 15. lipnja 2020. godine.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Do sada se nismo susretali s ovakvim izazovom i zato trenutna situacija, više nego ikada, zahtjeva sinergiju svih dionika destinacije. U akciju su se uključili svi hoteli, kampovi, pansioni, hosteli, lječilište te trenutno više od 350 privatnih iznajmljivača, a sve u cilju kako bi predstavili prednosti Lošinja kao otočne destinacije i našim posjetiteljima pružili dodatnu vrijednost za ponuđenu uslugu”, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Sufinanciranje se odnosi samo na primarno vozilo i putnike (osobni automobil, autobus, kampersko vozilo, motocikl, moped, tricikl, četverocikl, bicikl i drugo) ali ne i za priključna vozila (prikolice, trailer, priključno kampersko vozilo i slično) a popust će biti uračunat u krajnju cijenu smještaja, za cijenu povratne karte za vozilo i putnike.

Covid19: Protokoli i “polica osiguranja” za goste u slučaju samoizolacije

U slučaju da neki od gostiju ima simptome ili oboli od koronavirusa, Turistička zajednica grada Lošinja u suradnji sa svima u destinaciji pripremila je jasne protokole, kao i “policu osiguranja “ za goste. Naime, u slučaju sumnje, gost ne ide sam liječniku nego mora kontaktirati recepciju hotela ili vlasnika smještaja. Tada se ispunjava upitnik koji je napravila TZ Lošinja na razini cijele destinacije, te hotel ili iznajmljivač zove liječnika i epidemiološku službu.

“Kako bi dodatno izašli gostima u susret, osigurali smo i svojevrsnu “policu osiguranja” gdje pokrivamo trošak smještaja i prehrane tijekom samoizolacije. Razradili smo više scenarija, tako da smo spremni za brzu reakciju i sve je isplanirano, ako dođe i do takve situacije”, ističe Cvitković.

Inače, niti jedno putno osiguranje ne pokriva troškove u slučaju oboljenja od koronavirusa, a ovim potezom iz TZ Malog Lošinja jasno pokazuju kako im je stalo do njihovih gostiju i kako su se pripremili i za izvanredne situacije.

“Ako jedan član obitelji oboli od koronavirusa, on se prevozi u bolnicu ili mora ostati u samoizolaciji, zavisno od procijene epidemiologa. Ukoliko mora u bolnicu na liječenje, obitelj ostaje u samoizolaciji, te upravo taj trošak smještaja i prehrane će pokriti TZ Lošinj. Također, ako tijekom samoizolacije treba doći novi gost, mi ćemo u suradnji s iznajmljivačem i agencijom osigurati alternativni smještaj, a TZ Lošinja pokrit će trošak čišćenja apartmana, pošto se prostor mora posebno dezinficirati i to ne smije raditi sam iznajmljivač. Cilj je što prije lokalizirati svaki eventualni slučaj, te se pobrinuti o našim gostima kako bi se osjećali sigurno i kako bi u se slučaju samoizolacije ne bi osjećali sami, jer ipak su u drugoj državi”, dodaje Cvitković te zaključuje kako se gosti stvarno mogu osjećati sigurno na Lošinju i kako su se pripremili na sve situacije, ako do njih dođe.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Više o o akciji FERRY FREE možete pronaći na stranicama Turističke zajednice Malog Lošinja, gdje možete pronaći i popis smještajnih objaekata, kao i više informacija o trenutnom stanju vezano uz COVID-19.

Izvor: TZ grada Malog Lošinja, HrTurizam.hr
Foto: Pixabay, TZ grada Malog Lošinja

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.