Ovaj trogodišnjak ispričao gotovo 4000 turističkih priča

Portal Turističke priče od jutros je trogodišnjak. Treći rođendan prilika je da sumiramo do sada učinjeno i najavimo što vas sve očekuje na web lokaciji www.turistickeprice.hr.

U tri godine na ovoj adresi ispričano vam je 3925 turističkih priča, najviše o hrvatskim destinacijama. Možemo se pohvaliti kako smo mjesto na kojem možete pronaći najviše informacija o destinacijama Lijepe naše. I to ne samo o obali, koja je perjanica našeg turizma, nego i o kontinentu koji je kod nas zapravo jednako zastupljen, što je rijetkost u hrvatskim medijima.

Za nas je kontINent uvijek IN što su prepoznali i naši čitatelji koji rado čitaju turističke priče iz cijele Hrvatske. Naći ćete na ovoj adresi i vijesti iz svjetskih turističkih destinacija, no one čine tek 5% ukupnog sadržaja našeg portala.

Vizija je prije tri godina bila upravo ispričati turističke priče iz svakog kutka naše Domovine i u tome smo, možemo zadovoljno reći, uspjeli. Jesmo li napisali sve priče? Sigurno nismo jer što bismo radili u vremenu koje je pred nama. Jesmo li napisali priče o većini destinacija? Hrabro bismo se usudili reći kako jesmo i kako su rijetka ona mjesta koja se bave turizmom, a da o njima nije zapisana koja rečenica.

Ako smo nešto propustili onda vas molimo da nam se javite i ispričate nam svoju priču. Rado ćemo je prenijeti našim čitateljima od kojih polovina čitaju priče na hrvatskom jeziku (53%). Slijede, njih 16%, na engleskom jeziku, a tu su i čitatelji koji čitaju priče na njemačkom, poljskom, slovačkom češkom, slovenskom, talijanskom, mađarskom, nizozemskom, španjolskom te ruskom jeziku. Portal je automatski preveden na 15 jezika čime smo i jedini medij koji priče o hrvatskim destinacijama plasira na 15 govornih područja, uz naravno hrvatski jezik.

U masi internet portala sličnog sadržaja izdvaja nas činjenica kako smo uz našeg starijeg brata, stručni turistički portal HrTurizam.hr, jedini turistički news portal s dnevno minimalno četiri vijesti ili priče. Sadržaj se stvara svakodnevno, a proizvodi ga redakcija sačinjena od pet novinara. Tu su i naši dragi kolege blogeri koji nam se stalno priključuju i obogaćuju naš sadržaj.

Rođendan je prilika i za zahvaliti se našim partnerima koji zajedno s našom malom redakcijom stvaraju i pričaju najbolje turističke priče.

Veliki tata Google odavno je prepoznao naš sadržaj kao relevantan. Tako se možemo pohvaliti kako ćete nas najčešće pronaći kada googlate informacije o destinacijama koje želite posjetiti. Nadamo se kako vam naše priče pomažu u odabiru savršenog putovanja.

Za kraj od srca se želimo zahvaliti vama – našim čitateljima jer bez vas naš trogodišnjak ne bi imao kome pričati priče. Rastemo i putujemo zajedno. Hvala vam na tome!

Vaši Mario, Gordana, Adrijana, Goran i Mirjam

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.