TURISTIČKI FILM: Bakarska šetnja kroz povijest dobila posebno priznanje

Turistički film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“ autora Krešimira Černeke, međunarodni žiri festivala 23. ITF’CRO odlučio je nagraditi posebnim priznanjem.

Na ovogodišnji Interstas pristiglo je 412 turističko-promidžbenih filmova iz 147 zemalja, a nominirano je 178 filmova iz 63 zemlje čak 159 iz inozemstva i 19 iz Hrvatske. Međunarodni žiri festivala – 23. ITF’CRO, nagradio je ukupno 29 autora, filmova, producenata iz 17 zemalja svijeta.

Film autora Krešimira Černeke prikazuje bakarske turističke adute kroz manifestaciju “Šetnja kroz povijest – Bakar na vrhu”. Audio-vizualni materijal traje ukupno tri minute, a isti je napravljen za Turističku zajednicu Grada Bakra, kao promo materijal za domaće i strano turističko tržište.

-Kadrovi šetnje kroz bakarsku povijest snimljeni su na ovogodišnjem Margaretinom letu u Bakru, koje je ove godine doživjelo nešto drugačije, a time i zanimljivije izdanje. Materijal je snimljen tehnikom usporenih snimki, a korišteni su i materijali iz zraka. Bakar je uvijek izvrsna kulisa za inspiraciju i snimanje, u to nema sumnje. U ime cijele ekipe zahvaljujem se Turističkoj zajednici Grada Bakra, odnosno Sonji Jelušić Marić, kao i gradonačelniku Grada Bakra na ukazanom povjerenju. Izgleda da smo svi zajedno kreirali nesvakidašnji materijal i malenom gradiću uz more vratili stari sjaj, kazao je Černeka, dodajući kako je zadovoljstvo tim veće što je konkurencija na poznatom turističkom festivalu bila ogromna. U izradi promo filma pomogli su još Siniša Barčić, kao snimatelj i Fabijan Černeka kao scenarist.

bakar
Bakar s vrha
Foto: Miljenko Šegulja

ČAK TRI PRIZNANJA BAKRU

Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, završnica cjelokupne manifestacije s dodjelom međunarodnih turističkih i film/festivalskih nagrada Laureatima 2020, koja se trebala održati 11.-13. studenog 2020, u Gradu Solinu, odgađena je za neki povoljniji termin.

Podsjetimo da je Bakar zablistao na ovogodišnjem Interstasu s čak 3 osvojene nagrade: Posebno priznanje Interstas 2020. dodijeljeno je gradonačelniku Grada Bakra g. Tomislavu Klariću, Zlatni Interstas 2020. za izvrsnost u radu Turističkoj zajednici Grada Bakra te festivalska nagrada Posebno Priznanje 23th ITF’CRO 2020. za turistički promotivni film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“, redatelja Krešimira Černeke iz produkcijske kuće Creative Media.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.