U centru za posjetitelje u Parku prirode Učka možete letjeti sa šišmišima

U sklopu EU sufinanciranog projekta „Učka 360°“ na Poklonu je svečano otvoren Centar za posjetitelje, novo glavno odredište svih budućih posjetitelja Parka prirode Učka. Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog, devastiranog i napuštenog gospodarskog objekta u samom centru Parka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, što ga čini uistinu jedinstvenim u lokalnim, ali i svjetskim razmjerima.

Primarna namjena Centra za posjetitelje Poklon je edukacijska i interpretacijska, kroz podizanje svijesti posjetitelja o važnosti prirode i potrebi njezine aktivne zaštite pa je sam objekt projektiran kao višenamjenski. Tako su na oko 1.200 m² površine svoje mjesto našli interpretacijski, edukacijski i turistički sadržaji. Tu je i velika učionica podijeljena na četiri cjeline koje simboliziraju četiri godišnja doba, a koja je namijenjena provođenju edukacijskih programa s najmlađim posjetiteljima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Središnje mjesto Centra svakako je stalna muzejska izložba u prizemlju koja, na moderan i interaktivan način, podučava posjetitelje o prirodnim i kulturnim vrijednostima prostora Parka i okolnog područja te potrebi njegove zaštite i očuvanja.

Muzejski sadržaj čini trenutno jedinstven izložak Planina, kinetički stol makete Učke sastavljene od oko 30.000 pinova koji istovremeno rade projekcije različitih pogleda, prostornih i vremenskih promjena na Učki. Posjetitelji mogu letjeti sa šišmišima, pobliže upoznati biljne i životinjske vrste koje obitavaju na području Parka ili jednostavno uživati u 360 pogledu s vrha Vojak.

Centar za posjetitelje na Poklonu radni svakog dana od 9 do 17 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna .

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.