U Lici prvi Zimski Land Rover Velebit raid

Advent u Lici uistinu je poseban doživljaj, a bogat blagdanski gastronomski, zabavni i kulturni program, uz poneko iznenađenje traje tijekom cijelog prosinca. Posebno zanimljivo čini se najava prvog izdanja Zimskog Land Rover Velebit Raid-a koja je brzo privukla veliki interes javnosti.

Nakon prošlogodišnjeg prvog susreta u Otočcu ljubitelji Land Rovera na redu je i prvi zimski raid koji već u najavi budi veliku pozornost ljubitelja Land Rover automobila inače jedne od najvećih automobilskih ikona u svijetu terenskih vozila.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Land Rover Balkan team, pod vodstvom Valentina Valjka pokrenuo je prvi Zimski Land rover Velebit raid, koji je najavljen od petka 17. prosinca do nedjelje 19. prosinca duž cijele Ličko senjske županije. Cilj je posjetiti zanimljiva i manje poznata mjesta Like, a karavana će svoj start imati u Otočcu. Karta kretanja je zanimljiva i sve miriše na odličnu zabavu u Lici uz neodoljive zimske prizore Velebita i ličkog kraja.

300 kilometara divljom netaknutom prirodom

Sudionici će imati priliku vidjeti dva nacionalna parka, Sjeverni Velebit i Paklenicu, ali i mlinove na Gacki. Posjetit će dva muzeja, obići bunkere nekadašnje vojske, doživjeti lokacije na kojima je sniman film Winnetou te se provozati remek-djelom graditeljske baštine Majstorskom cestom iz daleke 1832. Kada tome dodamo tradicionalno odličnu domaću ličku gastronomiju i autentične podvelebitske kamene kuće s otvorenim ognjištima jasno je kako je dobar provod zajamčen.

Terenci će voziti gotovo 300 kilometara divljom netaknutom prirodom, a da se vožnja dodatno začini tu je i noćna ruta jasno sve sukladno vremenskim uvjetima o kojima sve ovisi. Ukoliko snijeg ne dopusti ove rute vozit će se oko planine u smjeru Gospić – Gračac – Obrovac – Paklenica.

Land Rover Balkan team grupa na Facebooku osnovana je prije godinu dana po uzoru na ostale slične grupe u kojoj su okupljeni vlasnici Land rovera. Ekipa je vrlo zanimljiva, avanturističkog duha, željna pustolovine, a ne zaustavljaju ih ni snijeg ni led, pa ni vrućina ni žega. Oni uživaju sa svojim auto ljubimcima cijelu godinu. Radi se o automobilima pogona na sva četiri kotača koji nerijetko imaju nesvakidašnje preinake, poput ugrađenih šatora, madraca i sličnih poprilično nestandardnih stvari u automobilima.

Atraktivno za popratiti i sve miriše na dobro druženje, a ujedno ovo je prilika i za bolje upoznati Ličko senjsko županiju. Najava je ovo koja je brojnim ljubimcima terenaca izmamila osmijeh na lica i odluka je donešena 17. prosinca svi u Liku!

Fotografije i izvor: Land Rover Balkan Team Facebook, Total Croatia news

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.