U nedjelju ‘Upoznaj svoju zemlju’ – besplatna turistička vođenja u više od 50 hrvatskih gradova

Projekt ‘Upoznaj svoju zemlju’ odnosno besplatni razgledi će se održati u nedjelju 14. siječnja 2024. godine u preko 50 gradova diljem Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Projekt od 2018. godine organizira Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom partnera među kojima su i povijesne postrojbe, uz podršku niza muzeja te kulturnih ustanova.

razgled krka
Foto: Turistička zajednica Grada Krka

Programi u svim gradovima, uz opravdane iznimke, počinju u isto vrijeme, 14. siječnja 2024. godine u 12 sati. Projekt je proteklih godina naišao na dobre reakcije velikog broja građana kao i gotovo svih medija. Tako je postao svojevrsna tradicija, pa su ga u Zajednici društava turističkih vodiča Hrvatske odlučili ponoviti i ove godine te na isti način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Organizatori pozivaju sve građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i zajedno s turističkim vodičima otkriju skrivene priče koje pričaju.

– Smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine. Uz zahvalu svim kolegama volonterima, zahvaljujući kojima ovaj projekt iznosi 0,00 EUR i neizmjerno puno ljubavi, zahvaljujemo i medijima na pomoći jer bez njih i naših sugrađana ovaj projekt ne bi opstao, poručuju iz Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

living history nin
Foto: Ana Glavan

Popis gradova u kojima će se održati besplatna turistička vođenja pronađite u priloženom .pdf dokumentu:

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.