“Upoznaj svoju zemlju” – upoznajte svoj grad uz besplatno vođenje

U okviru projekta “Upoznaj svoju zemlju”, u organizaciji Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a koji se održava povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, diljem Lijepe naše ovog vikenda održavaju se besplatni turistički razgledi.

Radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a gotovo sva vođenja uz turističke vodiče počet će u isto vrijeme, u nedjelju točno u podne. Izvrstan je to način da se još bolje upoznate s kulturom i poviješću grada u kojem živite i kvalitetno provedete svoje slobodno vrijeme i to bez ikakvog troška.

Ovom se akcijom već tradicionalno obilježava Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, te ukazuje na važnost nacionalnog identiteta i bogate kulturne baštine kao i na važnost rada svih turističkih djelatnika s ciljem da se prvenstveno lokalno stanovništvo upozna sa svojim gradom te na taj način postanu ambasadori njegove povijesti i kulturne baštine.

Metković, Đakovo, Vrlika, Labin, Solin, Vukovar, Osijek, Vinkovci, Grad Pag, Zadar, Samobor, Ivanić-grad, Karlovac, Duga Resa, Trogir, Sinj, Imotski, Bale, Klis, Motovun, Ličko Petrovo Selo, Rijeka, Veprinac, Malinska, Opatija, Split, Sisak, Grad Hvar, Stari Grad, Jelsa, Rovinj, Varaždin, Grad Rab, Bakar, Cres… većina je od ukupno četrdesetak hrvatskih gradova koji su se uključili u ovu akciju projekt “Upoznaj svoju zemlju”.

Akciju od 2018. godine provodi Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Općine Motovun

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.