U Novalji završava ovogodišnji Pag Summer Outdoor

Rujan je mjesec u kojem se kraju privodi Pag Summer Outdoor, projekt koji ne samo da doživljava nove kvalitativne iskorake nego ponudu čitavog otoka, koji povezuje čak dvije županije i pet otočnih turističkih zajednica, diže na znatno višu razinu. Projekt koji je počeo kao vikend program danas traje čak četiri mjeseca i mami ljubitelje aktivnog odmora na mjesečev otok.

pag summer u novalji
Screenshot Pag Summer Outdoor 2023.

Ljetne ture počele su početkom lipnja kroz programe bike&trails na stazama otoka Paga. Pregršt outdoor događanja ovog ljeta nudio se na cijelom otoku – biciklizam, nordijsko hodanje, trail, kajakarenje na moru, SUP odnosno veslanje na dasci, jedrenje na dasci, trčanje i hodanje.

Pag se još jednom pokazao kao odličan domaćin i mjesto koje spaja ljubitelje outdoora, putovanja, fotografije i odlične gastronomije. Pag Summer Outdoor bliži se kraju no za one koji još uvijek nisu uživali u atrakcijama Novalje i otoka Paga, posebice biciklističkim, recimo kako će za to imati prigodu sve do 14. listopada.

Bike tura Novaljsko polje

Već sutra u 19 sati održat će se Bike tura Novaljskim poljem koje skriva tajne bogatog života otoka koji ovdje ne izgleda nimalo surovo. Zelenilo, vinogradi, maslinici i sasvim drugačiji Pag skriva Novaljsko polje koje je najbolje upoznati upravo na dva kotača. Iako se ljeto bliži svom kraju Pag Summer Outdoor avantura u Novalji vraća nam taj osjećaj slobode godišnjih odmora makar samo na vikend.

Svetojanj

Također sutra iz Paga kreće još jedan Biking – Zagrljaj kamena i vjetra. Tjedan dana kasnije u Povljani će startati Biking – Sunčani sat, a u trajektnom psritanišu Drljanda u Staroj Novalji započet će Bike tura Svetojanj.

Cro Race Novalja

Osmo izdanje CRO Race-a održat će se od 26. rujna do 1. listopada. Utrka se ponovno vozi kroz šest etapa, a ove godine obogaćena je i uvrštavanjem dvije otočne lokacije. Novalja je tako postala prvi otočni cilj, a startovi, odnosno ciljevi etapa, svima su već dobro poznate lokacije – pitoreskni gradovi i regije koji iščekuju domaće i strane natjecatelje i posjetitelje.

///CRO Race ove godine i na otocima: Novalja prvi otočni cilj

Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

cro race novalja
Fotografija: Moonstone Production, Ilustracija: HrTurizam

Na otoku Pagu vozit će se druga etapa ove međunarodno priznate utrke. Start će biti u Biogradu na moru, a cilj, po prvi puta, u Novalji.

Granfondo Pag

CRO Race bit će posljednje događanje u rujnu, uvršteno u program Pag Summer Outdoor koji završava u listopadu. Naime za 14. listopada najavljen je već tradicionalni Granfondo Pag – “Cycling On The Moon”. Radi se o međunarodnom biciklističkom maratonu koji svake godine okupi veliki broj natjecatelja.

granfondo novalja 2022
Foto: Denis Peroš

Otok Pag sudionicima nudi nesvakidašnje iskustvo bicikliranja mjesečevim krajolicima i nudi prekrasne prizore koji prate stazu od Novalje do Lunjskih maslinika. Dužina glavne utrke iznosi 85 kilometara uz visinsku razliku od 1200 metara. Istoga dana održat će se i Mini Granfondo, utrka od 35 kilometara. Obje utrke start i cilj imaju u Novalji.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Novalje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.