U Poreču kampanja Sigurnost biciklista na cestama

Istra, kao poznata hrvatska biciklistička destinacija, odlučila je senzibilizirati javnost o problemu sigurnosti biciklista na cestama te tako svojom kampanjom doprinijeti smanjenju crnih statističkih brojki u kojima je svake godine evidentirano nekoliko stotina nesreća i nezgoda, te nažalost i više od 15 smrtnih ishoda godišnje.

Kampanja “Sigurnost biciklista na cestama”, koju su kreirali Adria Bike, poznati organizator i promotor brojnih biciklističkih utrka i drugih biciklističkih događanja, te agencija Hendrih-Feldbauer, inicijalno je bila planirana još za proljeće 2020. godine, no zbog pandemije je stopirana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Istra zbog svoje jedinstvene geografske pozicije, tipa terena, turističkih atrakcija i kvalitete usluge, svake godine bilježi velik broj biciklističkih gostiju, posebice u predsezoni i posezoni, uglavnom iz zapadne Europe. Upravo oni su pokazali ʺotpornostʺ na koronu te su čak i tijekom trajanja ʺčvrstogʺ lockdowna biciklisti, biciklistički klubovi i biciklistička udruženja redovito punili smještajne kapacitete u Istri.

Kako Hrvatska u biciklističkom segmentu prati svjetske trendove te je broj biciklista na cestama svake sezone sve veći, cilj kampanje je senzibilizirati vozače motornih vozila, prvenstveno automobila, o problemu sigurnosti biciklista na cestama i osvijestiti ih da bicikliste na prometnicama zaobilaze isključivo na sigurnoj udaljenosti od 2 metra, ali isto tako i biciklistima ukazati na to da kretanje po prometnicama ima svoja ʺpravilaʺ te kako se trebaju kretati na način kojim ne ugrožavaju ni svoju, ni sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Nositelj kampanje je Turistička zajednica grada Poreča koja ovim potezom pokazuje visoku osviještenost i posvećenost sigurnosti svojih gostiju.

Kampanju su podržale Turistička zajednica Istarske županije te lokalne turističke zajednice s područja Poreštine – Turistička zajednica općine Funtana, Turistička zajednica općine Tar-Vabriga, Turistička zajednica općine Kaštelir-Labinci i Turistička zajednica općine Vižinada. Kampanju su također podržale i dvije najveće hotelske grupacije s područja Poreča – Valamar Riviera d.d. i Plava Laguna d.d.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.