Ulični triptih – street art remek djela hrvatskih umjetnica

Završen je drugi ciklus oslikavanja projekta Ulični triptih. Riječ je o jedinstvenom cjelogodišnjem programu uličnih izložbi koji će ponuditi presjek aktualne domaće street art scene. Zagrebačke ulice tako će postati bogatije i šarenije zahvaljujući pravim malim umjetničkim remek djelima.

Projekt se održava u organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu i Turističke zajednice grada Zagreba, a ovog puta odabrane ulične panele oslikale su tri talentirane hrvatske umjetnice. Na taj su način ženskim rukopisom obilježile drugi krug oslikavanja jedinstvene “izložbe u promjeni”.

Središnju lokaciju projekta, Centar za posjetitelje Turističke zajednice grada Zagreba (Trg bana Jelačića 11), oslikala je OKO.

Prethodno oslikani panel u Radićevoj ulici (kod broja 46), zamijenio je Novi optimizam Zagreba koji potpisuje Tea Jurišić.

Treća lokacija, ujedno i nova u ovom krugu oslikavanja, nalazi se u parku Opatovina i nosi ideju Sanje Stojković objedinjenu pod imenom Pogled kroz prozor u ljepši svijet.

Postav Uličnog triptiha mijenjat će se u ciklusima. Svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih autora iz cijele Hrvatske. Također, kao dodatni element iznenađenja, jedna od tri lokacije svaki puta će biti drugačija pa vas tako iz prvog kruga oslikavanja na stepenicama tržnice Dolac i dalje čeka rad Mislava Lešića pod imenom Ulična rapsodija.

Iduće oslikavanje je najavljeno za zadnji kvartal 2021., a do tada imate priliku svakodnevno razgledati ovu besplatnu izložbu u centru Zagreba.

Naslovna fotografija: Sanja Stojković
Fotografije: Ernest Mazarekić i Bruno Vranić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.