Ulje na platnu lokalne umjetnice pozdravlja goste na ulazu u Šibenik

Table dobrodošlice su u većini slučajeve stare, derutne te ne ispunjavaju svoju primarnu svrhu – daju dojam prave dobrodošlice. To je samo još jedan dokaz koliko nam je stvarno stalo do turizma odnosno koliko ne gledamo širu sliku. Često zaboravljamo kako je upravo tabla dobrodošlice ostavlja prvi dojam i da je upravo tabla prvi kontakt s destinacijom svakog putnika.

No u Šibeniku su to odlučili promijenili odličnim projektom. U Lozovcu uz prometnicu D33 postavljena velika dvostrana tabla dobrodošlice koja prikazuje panorame Šibenika koje su izvedene na osnovi slika u tehje nici ulje na platnu, a naslikala ih je šibenska diplomirana slikarica Lana Martinović Čala LANAart 

Billbord je postavljena na mjestu stare table dobrodošlice postavljene prije više od dvadeset godina, koja je bila dijelom devastirana i zapuštena.

Izradu table je financirala TZ grada Šibenika, cijena cijelog projekta ( tehnička izvedba i priprema  ) je iznosila  oko 50.000 kuna. – Namjera nam je da sljedeće godine zamijenimo sa sličnim veselim i koloričnim vizualima i ostalih nekoliko starih tabla postavljenih na ulazima u Šibeniku, ističu iz TZ Šibenika.

Sad svi koji nam dolaze znaju da dolaze u grad kulture i umjetnosti, grad svih umjetnika, izložbi, festivala i glazbe, grad zabave i dobre hrane, grad pun boja i života, grad veselih i dobrih ljudi, grad prijatelja i pozitive, grad koji raste i postaje sve bolji i lipši, u moj Grad, grad Šibenik, – istaknula je Lana Martinović Čala.

Inače, Galerija LANAart, smještena je u samom srcu grada Šibenika. Osim velikog izbora umjetničkih slika dipl. slikarice Lane Martinović Čala održava tečajeve crtanja i slikanja za odrasle i školarce te kreativne radionice za djecu.

Odličan mali, ali važan detalj turističkog mozaika. Autentičnost igra ključnu ulogu u turizmu. Ovakvih suradnji nam treba puno puno više. Bravo Šibenik.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.