Ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika izvrsna promocija hrvatskog cikloturizma

I ove godine 20 biciklista iz cijele Hrvatske povezat će Vukovar i Dubrovnik. Naime, Ultramaraton Vukovar-Dubrovnik, kojem je organizator Udruga Slavonsko Brodski Biciklist, održava se po 12. puta, a krenut će sutra (31. srpnja) s Ovčare u Vukovaru.

Na svom putu biciklisti prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima u tim mjestima odaju počast hrvatskim braniteljima koji su bili devedesetih godina spremni za slobodu domovine Hrvatske dati najveću ovozemaljsku vrednotu, svoj život.

Memorijalni ultramaraton između ostaloga promiče i cikloturizam u Hrvatskoj, koja se i na taj način ističe kao ciklturistička destinacija. Ovogodišnje 12. izdanje Ultramaratona okupit će 20 biciklista, no to neće biti konačni broj, jer se na pojedinim dionicama sudionicima pridružuje i veliki broj biciklista koji s njima odvoze pojedine etape.

– Memorijalni ultramaraton od vukovara do Dubrovnika već ima dugu tradiciju, pa nam se na našem putu kroz cijelu Hrvatsku često pridruže i kolege iz drugih biciklističkih klubova, koji nam daju podršku. Ponekad s nama, barem dio puta, voze i domaći i strani turisti, zaljubljenici u biciklizam. Ove godine iz Vukovara će put Dubrovnika s nama startati i jedan biciklist iz Vodica, a tu su još i kolege iz Siska, Lipika, Osijeka, Okučana i Slavonskog Broda, rekao nam je predsjednik Udruge Slavonsko Brodski Biciklist, Siniša Safundžić, koji je dodao kako će na ovogodišnjem ultramaratonu najmlađi sudionik imati 16, a najstariji 58 godina.

Izvrsnu cikloturističku priču prepoznala je i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, koja je i ove godine financijski podržala Memorijalni maraton Vukovar-Dubrovnik i uvrstila ga u kalendar manifestacija.

A u ljepote Brodsko-posavske županije uvjerit će se i sudionici ultramaratona, koji će već prvog dana svog puta prema Dubrovniku zastati na Jezeru Petnja, udaljenom sedam kilometara od Slavonskog Broda. Iako ultramartonci neće uspjeti uživati u svim blagodatima koje nudi ovo odredište za šetnju prirodom, kupanje i ribolov, zasigurno će “napuniti baterije” u prekrasnom prirodnom okruženju i idealnom mjestu za bijeg od civilizacije.

Prvi dan biciklisti će završiti u Okučanima, nakon čega slijede etape do Vojnića, Svetog Roka, Sukošana, Baške Vode, Ploča i na kraju Dubrovnika, gdje će stići 6. kolovoza.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.