Unatoč koronakrizi uspješno završene 71. Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre uspješno su svoju sedamdeset i prvu sezonu privele kraju, izvevši gotovo 50 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa u 47 festivalskih dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza na 13 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

No osim po bogatom programu ovogodišnje Igre ostat će upamćene i po strogom poštivanju preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja svih festivalskih događanja te znatno smanjenom proračunu, ali i po tome kako su svemu unatoč, Dubrovačke ljetne igre jedan od rijetkih europskih festivala koji je uopće održan ovo ljeto uz ostvarene vrhunske umjetničke rezultate.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno su dodijeljene i Nagrade Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja u ovogodišnjem programu Igara. Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu ovogodišnjih Igara dodijeljena je Radi Šerbedžiji za ulogu Georgea u predstavi Tko se boji Virginije Woolf? Edwarda Albeea u režiji Lenke Udovički.

Orlando za najvrjednije umjetničke dosege u glazbenom programu 71. Dubrovačkih ljetnih igara dodijeljen je skladatelju Petru Obradoviću za njegove skladbe izvedene na koncertima održanima u atriju Kneževa dvora 24. srpnja, 16. kolovoza i 18. kolovoza.

Odlukom Vijeća Nagrade Orlando, Grand prix za osobit i naročit umjetnički doprinos u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj festivalskoj godini ili više festivalskih sezona dodijeljen je Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

Već tradicionalno, Dubrovačke ljetne igre zatvorio je Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije gala koncertom, ovoga puta pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića i uz nastup opernih zvijezda, sopranistice Lane Kos i baritona Željka Lučića.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.