Unatoč ograničenjima 56. Brodsko kolo ipak će se održati

Kako mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa popuštaju svakodnevno, veliki broj najavljenih događanja ipak će se održati, ali ne u uobičajenom obliku. Približavanjem ljeta počinje sezona manifestacija, kako na moru tako i na kontinentu. Jedno od njih je i tradicijska manifestacija Brodsko kolo u Slavonskom Brodu, koje je upravo sada trebalo biti u punom jeku. Smotra svake godine privuče brojne posjetitelje, ljubitelje tradicije iz cijele Hrvatske, pa i inozemstva. No zbog već navedenih ograničenja veliki broj događanja, koje jedna ovakva manifestacija ima, neće biti održan.

Ipak, Brodsko kolo doživjet će svoje 56. izdanje, ponajviše zahvaljujući glavnom organizatoru Folklornom ansamblu Brod, čiji će članovi, obučeni u nošnju, u nedjelju 14. lipnja prošetati gradskim ulicama. Cilj će biti Gradski korzo, za kada je u 19,30 sati najavljen kraći prigodni folklorni program, nakon čega će biti podijeljene nagrade vlasnicima izloga lokala i terasa koji su i ove godine prikladno i u etno stilu uredili svoje prostore.

Naime, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom komorom  Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda proteklog je tjedna pokrenula inicijativu uređenja izloga poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala i njihovih terasa, kao etno-kutka, čime se prigodno oplemenio vizualni identitet Slavonskog Broda u vrijeme Smotre.

Manifestacija se sastoji se od ukupno 12 priredbi koje se održavaju tijekom cijele godine i to ne samo u Slavonskom Brodu. Organizatori do kraja godine u planu imaju održati neke od tih programa, zbog čega su uvjereni kako će i ovogodišnje 56. Brodsko kolo ipak biti dostojno obilježeno.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.