Istražite lokalitete koji se nalaze na UNESCO-vom popisu svjetske baštine

Od 1982. godine, 18. travnja obilježava se Međunarodni dan spomenika i znamenitosti, također poznat i kao Dan svjetske baštine. Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) ove je godine odredila temu “Složena prošlost: raznolike budućnosti”. Cilj je promovirati svijest o raznolikosti kulturne baštine čovječanstva, njihovoj ranjivosti i naporima potrebnim za njihovu zaštitu i očuvanje. Diljem svijeta razasut je 1121 lokalitet kulturne baštine koji se nalaze na popisu UNESCO-a, a u Hrvatskoj ih je deset.

Kako biste obišli svjetske lokalitete u vrijeme koronavirusa, ne morate napustiti svoje domove. Naime, jedan od načina jest posjet UNESCO-ve svjetske baštine putem internetske stranice, a deset mjesta UNESCO-ve svjetske baštine koja je nužno vidjeti pogledajte na POVEZNICI.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Povodom obilježavanja Dana svjetske baštine, iz Nacionalnog parka Paklenica pozivaju vas da istražite lokalitete u Hrvatskoj koji se nalaze na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Kao pomoć pri istraživanju možete koristiti interaktivnu kartu s pregledom svih lokaliteta UNESCO-ve svjetske baštine.

UNESCO-OV DAN SVJETSKE BAŠTINEDragi mali i veliki ljubitelji prirode,povodom obilježavanja Dana UNESCO-ove Svjetske…

Posted by Nacionalni park Paklenica on Friday, April 16, 2021

Od vas se očekuje da uzmete svoj pribor za crtanje (akrilne boje, vodene boje, tempere, grafitnu olovku, kolaž), izaberete tehniku izrade likovnog uratka, te povodom obilježavanja Dana Svjetske baštine nacrtate ili izradite neki od lokaliteta Svjetske baštine. Likovne uratke možete slati do 25. travnja 2021., a opširnije o samom natječaju i njegova pravila pronađite na Facebook stranici Nacionalnog parka Paklenica.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije