Upoznajte Dravsku priču kroz interaktivan kviz

Znate li koja je životinjica prirodni barometar, koliko prstiju ima vidra, gdje izvire i u koju se rijeku ulijeva Drava? Ovo su tek neka od pitanja poznate majstorice kviza Morane Zibar koja će vas zaintrigirati i na zanimljiv i interaktivan način predstaviti Dravsku priču, projekt iz Noskovaca u Virovitičko-podravskoj županiji.

Odgovorite li točno na svih deset pitanja osvajate besplatno piće dobrodošlice u Posjetiteljskom centru na obali Drave koji je u 19. stoljeću bio ljetnikovac grofa Draškovića.

Danas je Dravska priča nezaobilazna destinacija na atraktivnoj Plemićkoj ruti Slavonije i Podravine. Poučne staze, vrt mirisnih doživljaja, labirint u obliku sove, oporavilište za rode, hotel za kukce, bio-istraživačka stanica, ptičja pjevaonica, hostel s 34 ležaja, tematski uređeni prostori, multimedijalni sadržaji, vožnja bicikla, veslanje u kanuu, šetnja uz Dravu… – sjajan odabir za ljubitelje prirode, zdravog života, pustolovine i rekreacije.

No prije dolaska u Posjetiteljski centar Dravska priča ne zaboravite riješiti kviz koji se nalazi na web stranici, ali i na društvenim mrežama Posjetiteljskog centra. Zatim potvrdite znanje uživo: iskusite vrt mirisnih doživljaja, prošećite labirintom u obliku sove, posjetite bio-istraživačku stanicu, istražite kraj biciklom i kanuom. Dravska priča skriva čitav niz raznolikih doživljaja i programa.

Ovaj kutak raja iznimne bioraznolikosti i očuvane prirodne baštine na području je nedavno proglašenog pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, pod zaštitom UNESCO-a, koji se prostire na gotovo milijun hektara i ima više od 700 kilometara riječnih tokova.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.