Upoznajte južni dio otoka Paga uz PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND

Ovog vikenda nastavlja se Pag PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND za sve ljubitelje aktivnog turizma i uživanja u prekrasnim pejzažima mjesečevog otoka. Za osmišljavanje, izradu i provođenje koncepta ovih atraktivnih događanja zaduženi su Run Croatia i Udruga Kissa u suradnji s otočnim turističkim zajednicama.

“Nakon tri uspješna aktivna vikenda na otoku Pagu, veseli nas da ćemo ovog nadolazaćeg vikenda aktivnim turistima omogućiti upoznavanje južnog dijela otoka Paga. Imamo dvije atraktivne discipline, brdski biciklizam u subotu 1. kolovoza u gradu Pagu i dan kasnije, 2. kolovoza nordijsko hodanje u Vlašićima. U obje discipline moći ćete upoznati ono najljepše što vam nudi južni dio otoka Paga”, kazao je Berislav Sokač iz Run Croatia.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana kolovoza zaljubljenici u brdski biciklizam kreću na stazu romantičnog naziva “Zagrljaj kamena i vjetra” koji će uživati u tišini prirode i u mnoštvu neobičnih i atraktivnih područja oblikovanih poznatom paškom burom. Na samom vrhu Kiršina (263 m) dočekat će ih polje jedinih otočnih vjetroelektrana u Hrvatskoj kao svjedok skladnog spoja prošlosti i budućnosti. Nikoga neće ostaviti ravnodušnim prizor ogromnih krakova kako se skladno i elegantno vrte na povjetarcu u kamenitom okolišu s morem u pozadini, specifična flora autohtonog bilja i ovce koje traže pašu među paškim kamenom, a tu su suhozidi, prapovijesna gradina….

Trud sudionika biti će nagrađen nevjerojatno dojmljivim pogledom na grad Pag, na fascinantna solanska polja, na Velebit i Velebitski kanal. I, naravno, ono što domaćini obećavaju jest da će svi zagrliti predivan paški kamen, a vjetar će im uzvratiti zagrljajem.

U nedjelju 2. kolovoza ljubitelji sve popularnijeg nordijskog hodanja imat će prigodu krenuti na neobičnu i zanimljivu stazu “Sunčani sat” u mjestu Vlašići.

“Priključite nam se na jednoj od najdojmljivijh staza našeg mjesečevog otoka. Okruženi plavim nebom, bjelinom kamena i modrim morem uživat ćete u slobodi postojanja i kretanja na najjužnijem dijelu otoka. Pogled sa Sunčanog sata na Velebit, Paški most, Ljubački zaljev, otočić Sikavac i zelene vrhove otoka Ugljana u daljini dugo ćete prebirati po mislima. Staza vodi iz Vlašića preko brda do makadamske ceste ka Sunčanom satu koji je u neka davna vremena napravio zaljubljanik u Sunce, more i paški krš. Hodat ćemo osam kilometara. Po povratku okrijepit ćemo se Paškom marendom. Na početku dobit ćete kratke upute za učinkovito nordijsko hodanje”, navela je voditeljica Silvija Zoković i pozvala sve ljubitelje nordijskog hodanja da pod stručnim vodstvom sebi priušte nezaboravno jutro ovogodišnjeg ljetovanja.

Brdski biciklizam na stazi “Zagrljaj kamena i vjetra” i Nordijsko hodanje na stazi “Sunčani sat” provodi se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Paga u sklopu projekta PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND i u organizaciji Run Croatia i Plesne Udruge Kissa.

Cilj ovog zajedničkog projekta je promicati otok Pag kao destinaciju za aktivni i gastro turizam te promicanje kulture i tradicije otoka Paga koji će se događati svakog vikenda do kraja kolovoza u suradnji sa TZG Pag, TZG Novalja, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja. Dodatne informacije možete pronaći na web stranici Run Croatia.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.