U gradu Pagu vas za Uskrs očekuju najbogatiji otočni gastro stol, zanimljivi razgledi i hiking s prekrasnim pogledom

spot_img

Povodom uskrsnih blagdana Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag pripremili su bogat i zanimljiv program. Središnje događanje održat će se na sam blagdan Uskrsa, nakon mise u 11:30 sati. Naime, posjetitelji i stanovnici u gradu Pagu za Uskrs će moći uživati u tradicionalnom uskrsnom doručku i najbogatijem otočnom gastro stolu.

uskrsni doručak u pagu
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Paga

U prekrasnom ambijentu ispred Zborne crkve Uznesenja blažene djevice Marije, uz glazbene taktove Gradske glazbe Pag, posjetitelji će degustirati najbolje paške gastronomske specijalitete i delicije, predvođene paškim sirom, skutom, šparogama i drugim kuhanim jelima uz prigodne uskršnje slastice.

Svi posjetitelji u subotu, u vremenu od 10 do 12 sati moći će razgledati Galeriju paške čipke, Etno kuću KUD-a Družina, izložbu Bartula Kašića na Trgu Petra Krešimira IV, Stalni postav izložbe solarstva u Magazinu soli te Stalni postav izložbe crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite u Koludraškoj ulici. Za obilazak “Jutra u poljima soli” potrebna je prethodna najava putem e-maila: solana-pag@solana-pag.hr ili telefona +385 (0)23 611 051.

uskrs u pagu
Izvor: Turistička zajednica Grada Paga

Druga strana mjeseca

U ponedjeljak, 1. travnja organiziran je hiking na dvije atraktivne staze Zaton i Mikula na “Drugoj strani mjeseca”. Polazak je u 8 sati sa parkirališta iznad uvale, plaže Veliki bok, a povratak u 11:30 sati. Staze “Mikula” i “Zaton” koje se nalaze na području Ledenika, najljepšem i najzanimljivijem geološko-paleontološkom dijelu otoka Paga, nisu tehnički i fizički zahtjevne. Svaka od ovih staza ima svoju priču. Priče se sastoje od zanimljivosti iz paške povijesti i sadrže posebne vizure kamena koje je samo priroda mogla oblikovati.

hiking pag
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Paga

Grad Pag je i ove godine prigodno ukrašen naslikanim pisanicama s prekrasnim motivima. Tijekom uskrsnih praznika u Pagu bit će otvoreni restorani Na Tale, Uhlinac i Gušti. U subotu, 30. ožujka u Porta Salini održat će se Easter party uz grupu Ritam s početkom u 23 sata.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.