Upoznajte Muzej vučedolske kulture putem virtualne šetnje i kviza

Muzeji diljem Hrvatske ostali su otvoreni i nakon najnovijih epidemioloških mjera. Ipak, ove većim dijelom kulturne institucije, zbog trenutne situacije, bilježe pad posjećenosti, jer je sva turistička aktivnost trenutna na čekanju. Portal HrTurizam objavio je zanimljivu priču kako se, koristeći nove tehnologije, muzej može približiti starim, ali privući i nove posjetitelje.

Suočeni s novim izazovima, a prateći digitalne trendove, iz Muzeja vučedolske kulture pripremili su dvije novosti kako bi olakšali svim posjetiteljima ipak virtualni doživljaj muzeja. Tako su napravili interaktivni obilazak Muzeja vučedolske kulture kroz 360 stupnjeva, a sada su među prvim, ako ne i prvi muzej u Hrvatskoj, napravili virtualnu e-learning platformu tj. interaktivni kviz.

– Kako je Covid-19 znatno utjecao na posjete muzejima odlučili smo se prilagoditi vremenima te kako i do sada pratimo moderne trendove u tehnologijama, ističe Darko Bilandžić, voditelj marketinga Muzeja vučedolske kulture, te kreator virtualne šetnje i kviza, koji dodaje kako je tako i došla ideja da naprave korak više od virtualnog obilaska i edukativni kviz.

RIJEŠITE KVIZ I UPOZNAJTE MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE

– Ovaj kviz spada pod novu buzz riječ “e-learning” u kojoj će posjetitelji kroz 26 pitanja uvidjeti koliko znaju o vučedolskoj kulturi. Kroz interaktivne sadržaje sigurni smo kako ćemo korisniku pružiti jedno edukativno i zanimljivo iskustvo te povećati spoznaju o vučedolskoj kulturi, dodaje Bilandžić.

Interaktivni kviz prolazi kroz 13 soba i postava unutar muzeja, te sadrži ukupno 26 pitanja u kojem svi mogu testirati svoje znanje o Vučedolu i naučiti nova saznanja o vučedolskoj kulturi. Nakon točnog odgovora, prikazuje se i kratko objašnjenje točnog odgovora.

– Siguran sam kako će ubrzo i drugi prepoznati važnost e-learninga kao modernog alata, zaključio je Bilandžić.

Ovo je samo jedan mali primjer digitalizacije turizma, a cijela platforma tek otvara vrata za nadogradnju koja je praktički neograničena. Radi o digitalnoj platformi ili mediju koji je moguće proširiti na razne načine, samo je pitanje kreativnosti i naravno budžeta. Od prodaje suvenira, ulaznica, nagradnih igara, šireg dodatnog sadržaja do raznih interakcija s posjetiteljima.

Bravo za Muzej vučedolske kulture koji prati moderne trendove. Više o interaktivnom kvizu Muzeja vučedolske kulture saznajte OVDJE.

Izvor: HrTurizam
Foto: Screenshot Muzej vučedolske kulture

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.