Uskoro se otvara jedinstveni zabavni svijet – Dalmaland

Po uzoru na svjetske centre zabave, Hrvatska će uskoro imati jedinstveno mjesto zabave koji spaja tematske i vodene atrakcije – Dalmaland.

Proširenje vodenim parkom bit će korak u viziji stvaranja jedinstvene zabavne zone Fun Parka Biograd, a uz dosadašnje cjeline – Svemir, Divlji Zapad, Piratski zaljev i Jurski svijet – vodeni park Dalmaland stat će uz bok najvećim centrima zabave, te osigurati vrhunski provod.

Hrvatska će s ovakvim jedinstvenim zabavnim svijetom biti uz bok samo nekoliko zemalja u Europi i svijetu.

Otvorenje tematsko-zabavnog fun parka predviđeno je za 28. travnja, dok se otvorenje vodenog parka planira za sredinu lipnja.

Dalmaland će nuditi atrakcije za sve generacije

Cijeli kompleks Dalmaland prostirat će se na 6.5 hektara i imati 40 atrakcija. Na jednom mjestu naći će se adrenalinski i zabavni, ali i obiteljski i dječji dio. Vodeni će park nuditi nekoliko vrsta atrakcija, različitih tobogana, bazena i dječjih područja. Imena svih atrakcija bit će povezane s Dalmacijom.

Bazen na valove, odnosno bazen s umjetnim valovima bit će posebno mjesto za uživanje i relaksaciju nakon adrenalinskih tobogana. U njih će svako malo dolaziti plima i nositi sa sobom val za valom.

Dječji vodeni tobogani i bazen najmlađima će osigurati bezbrižno prskanje, uz vodene topove, tobogane i vodene fontane.

Vodeni tobogani s bazenom sastojat će se od vodenih spustova različitih visina, s mnoštvom svjetlosnih i zvučnih efekata na više od 2 kilometra staza, u kojima će uživati cijela obitelj u sigurnim uvjetima.

Bazen za skokove u vodu bit će prava vodena oaza zabave i smijeha za sve uzraste. Bit će tu i adrenalinski brzi tobogani looping rocket koji će postizati nevjerojatnu brzinu od 12,56 metara u sekundi, te windigo s brzinom od 11.07 metara u sekundi. Bazeni će imati ugrađene i toplinske pumpe za grijanje bazena.

Vodene atrakcije proizvela je svjetski poznata firma Polin Wateparks. Radi se o tvrtki koja je dosada konstruirala tobogane za više od 50 vodenih parkova diljem svijeta.

Za sezonu 2023. predviđena je i nabavka nove opreme. Naime, cijeli Fun Park Biograd prijeći na cash-less plaćanje narukvicama s RFID čitačem.

Sigurno je za pretpostaviti da će Dalmaland neizmjerno obogatiti ponudu Biograda i Zadarske županije, te ih dovesti u sam vrh posjećenosti turista, kako domaćih tako i stranih, ali i produžiti trajanje sezone.

Izvor, foto: Fun Park Biograd/Dalmaland

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.