Slatki mirisi i okusi Uskrsa u Poreču

spot_img

Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik, predstavili su danas bogat program koji će se u Poreču organizirati povodom Uskrsa.

trg u poreču
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

Na Trgu slobode, od petka, 29. ožujka do ponedjeljka, 1. travnja za svoje građane i mnogobrojne posjetitelje, Turistička zajednica grada Poreča i Grad Poreč-Parenzo pripremili su prigodni uskršnji program kako bi dočekali prve goste i službeno obilježili početak turističke sezone 2024.

U petak, subotu i ponedjeljak, od 10 do 16 sati na Sajmu  tradicionalnih istarskih proizvoda svoje proizvode izložiti će desetak štandova, koji će nuditi tipične Istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, vino, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande.

uskrs poreč, sajam
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

U subotu, od 10 do 13 sati organiziran je program namijenjen najmlađima. Biti će tu oslikavanja lica (face painting), kreativna uskršnja radionica i zabavne uskršnje igre sa animatorima. Ove godine, u osmišljavanje programa uključili su se i članovi Udruge Capybara iz Poreča koji će voditi radionicu bojanja jaja s prirodnim materijalima te zabavne igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima. Za one malo starije biti će tu i stol za društvene igre te igra koja iz godine u godinu postaje sve popularnija, a idealna je zabava za cijelu obitelj – cornhole. Na trg će doskakutati i veseli zeko koji će djeci i onima koji se tako osjećaju dijeliti čokoladna jaja i slatkiše.

djeca
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

Nakon adventskog izdanja, vraća nam se popularno Slatko jutro. U subotu, od 10 do 12 sati na Trgu slobode, učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča će pripremiti za sve posjetitelje besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih Istarskih delicija kao što su pince, povetice, fritule, orehnjače, pince s kremom od pistacija i vanilije, čokoladna jaja, uskršnja obojana jaja, a biti će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja.

slatko jutro u poreču
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

U nedjelju, u 10 do 12 sati na Trgu Slobode poslužit će se, sada već tradicionalni, besplatni domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice.

fritaja i djeca u poreču
Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Poreča

Glazbeni program je rezerviran za subotu i nedjelju. U subotu će posjetitelje zabavljati DJ Mister G i to od 10 do 14 sati, dok će u nedjelju od 10 do 13 sati nastupiti Big Band iz Pule.  

– Pred nama je Uskrs, koji iako ove godine ranije, u našem gradu tradicionalno predstavlja početak turističke sezone. Nastavljamo dobru suradnju kao lani, pa tako naš TZ, u suorganizaciji s Gradom i Turističko ugostiteljskom školom Anton Štifanić organizira bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa, i to tijekom cijelog produženog vikenda. I ove godine jako smo puno programa i iznenađenja namijenili djeci, što se lani izazvalo veliki interes posjetitelja. Lani je manifestacija Uskrs u Poreču naišla na odličan odaziv, kako domaćih tako i turista i tako nastavljamo i ove godine uz još novosti. Jedna je naš posebno ukrašen photopoint koji prezentiramo ovom prilikom. Pozivam sugrađane i goste da nam se pridruže u Poreču, rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, čestitavši svima Uskrs.

uskrs poreč
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

– Na području naše turističke zajednice za vrijeme uskršnjih praznika biti će otvoreno dvadesetak hotela, te očekujemo realizaciju cca 50 tisuća noćenja. Što se tiče strukture gostiju po nacionalnosti najbrojniji će biti Nijemci, Talijani, Slovenci te Hrvati. Ove ćemo godine uz bogat gastro i zabavni program Trg Slobode ukrasiti dodatnim novim dekoracijama na temu Uskrsa što će biti još jedna kockica u mozaiku doživljaja u našoj destinaciji. Koristim priliku da svim Porečankama i Porečanima te mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine zaželim blagoslovljen Uskrs i srdačnu dobrodošlicu u Poreč, rekao je direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.