Uskrs u Kostreni uz tradicionalne običaje – do nedjelje podjela uskrsnih pogača

Uskrs u Kostreni, tradicionalna manifestacija usprkos trenutno važećim epidemiološkim mjerama koje onemogućavaju okupljanja i ove će godine svim Kostrenjanima i njihovim gostima dočarati ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Christina Cianci iz Crissart Concept Store-a, međunarodna cvjetna dizajnerica čije su cvjetne instalacije prava umjetnost prigodno je uredila foto point u uvali Žurkovo, kao i kovano Uskršnje jaje smješteno ispred zgrade Turističkog ureda TZO Kostrena. 

U Velikom tjednu, od četvrtka 01. travnja pa sve do samog blagdana Uskrsa 04. travnja, Turistička zajednica općine Kostrena uz pomoć kostrenskih ugostitelja podijelit će uskršnje pogače koje je za ovu prigodu pripremila lokalna slastičarnica. Najmlađe posjetitelje koji ovih dana odluče posjetiti Turistički ured i pogledati Uskršnje jaje – očekuje  slatko iznenađenje u obliku čokoladnih uskršnjih slastica.

Za sve koji Uskrs provode u sigurnosti svoga doma predlažemo da prate društvene mreže TZO Kostrena gdje će biti predstavljeni uskršnji recepti iz poznate kuharice „Tradicionalna kostrenska kuhinja“. Poznata pjesnikinja Branka Kržik-Longin u Zborniku Katedre Čakavskog sabora Kostrena napisala je: „Običaji, a posebno vjerski, upletu se u sjećanja i tamo ostanu. Tako često sretnem misli na nekom davnom putu što ga zovemo nekad. Srećem ljude kojih više
nema, običaje koji u tragovima ostaju, a rađaju se neki novi, što su samo u molitvama isti.” Uz ovu misao pozvani ste u Kostrenu uživati u produljenom vikendu ovog Uskrsa.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.