Uskrsni blagdani označili početak nove turističke sezone – provjerite zašto je Poreč ove godine bio najposjećeniji

spot_img

Uskrsni blagdani odnosno produženi vikend uz bogat program za sve generacije na Trgu slobode, privukao je u Poreč veliki broj gostiju, kako domaćih tako i stranih. Prema službenim podacima sustava eVisitor i HTZ-a, Poreč je ovih blagdana bio najposjećenija destinacija.

poreč uskrsni blagdani
Foto: Manuel Paljuh, izvor: Turistička zajednica grada Poreča

Pravo proljeće za uskrsne blagdane dočekalo je brojne turiste u Poreču. Zrake sunca i šum mora uz već tradicionalno bogat program za Uskrs bili su pravi magnet za domaće i strane posjetitelje.

Naime u razdoblju od 28. ožujka do 1. travnja Turistička zajednica grada Poreča je zabilježila na svom području gotovo devet tisuća gostiju koji su ostvarili 30 tisuća noćenja. Najbrojniji su bili gosti iz Italije, Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Najviše je gostiju ovih blagdana bilo smješteno u hotelima, privatnom te nekomercijalnom smještaju.

Ovakav posjet nije slučajan. Slatki mirisi i okusi Uskrsa dočekali su, već tradicionalno, posjetitelje Poreča na glavnom gradskom trgu na kojem se moglo uživati u bogatoj ponudi tradicionalnih istarskih proizvoda i uskrsnih delicija.

poreč uskrsni blagdani
Foto: Manuel Paljuh, izvor: Turistička zajednica grada Poreča

Osim sajma Poreč je ponudio za svakoga ponešto…

Slatko uskrsno jutro učenika i mentora Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića ponudilo je besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih istarskih delicija. Program za djecu privukao je zanimanje najmlađih koji su sudjelovali u radionicama i igrama. Igara, i to onih društvenih, bilo je i za one malo starije koji se još uvijek osjećaju mlado. Na sam dan Uskrsa poslužen je tradicionalni besplatni uskršnji domjenak, a čitav program bio je podvučen dobrom glazbom.

– Raduju nas ostvareni turistički rezultati u predsezoni iako smo bili umjereno optimistični s obzirom da ove godine Uskrs kalendarski pada dva tjedna ranije od prošle godine. Vjerujemo kako su ostvareni rezultati odličan uvod u još jednu dobru i stabilnu turističku sezonu, rekao je direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik.

ukrasi za uskrs u poreču
Foto: Manuel Paljuh, izvor: Turistička zajednica grada Poreča

Uskrsni blagdani obilježeni su zabavnim i gastro programom koji su organizirali Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč-Parenzo i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića.

– Dobre će se turističke brojke sigurno nastaviti, jer nastavljamo s organizacijom manifestacija koje slijede za Dan Grada, Prvi svibnja, jubilarnu Vinistru, uz brojne sportske manifestacije koje su se odvijale u ožujku, a nastavljaju se i u predsezoni, sezoni, ali i tijekom cijele godine, zaključio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

posjetitelji za uskrs u poreču
Foto: Manuel Paljuh, izvor: Turistička zajednica grada Poreča

Veliko sportsko događanje, Europsko prvenstvo u boksu, već je započelo, a traje do 15. travnja. U ovom mjesecu još su najavljeni Futsal Week i Adria Bowl od sportskih, te jedna manifestacija zabavno-kulturnog karaktera. Radi se o 12. izdanju Međunarodnog festivala zborova i orkestara.

I za početak svibnja već su najavljena zanimljiva događanja, posebice za ljubitelje dobrih vina. Prvog vikenda u mjesecu održat će se Viva Vino wine & walk, a tjedan dana kasnije slijedi jubilarno 30. izdanje Vinistre. Što vas sve očekuje ovog proljeća u Poreču možete pogledati na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.