Uskrsni praznici kao najava izvrsne sezone u Omišlju i Njivicama

Za Uskrsne blagdane, u razdoblju od 14. do 18. travnja 2022. na području Turističke zajednice općine Omišalj ostvareno je ukupno 2.504 dolazaka i 8.595 noćenja turista. Većinu noćenja ostvarili su Nijemci 2.512 (28%), zatim Austrijanci 1.772 (20%), domaći turisti 1.131 (13%), Slovenci 942 (11%), Slovaci 510 (6%), Česi 396 (4%), te ostali u postocima od 3% i manje.

Većina noćenja ostvarena je u kampovima 4.265, zatim u hotelima 3.829 te privatnom smještaju 501. U nekomercijalnom smještaju (vlasnici kuća i stanova za odmor te prijatelji i rodbina vlasnika) ostvareno je još 147 noćenja. U Njivicama je ostvareno ukupno 6.585 (77%) noćenja turista dok je u Omišlju ostvareno 2.010 (23%) noćenja.

Odlična vijest je što su u usporedbi s pretpandemijskom 2019. godinom (Uskrsni blagdani 18. do 22. travnja) zabilježeni bolji rezultati, 36% u dolascima i 31 % u noćenjima.

Tokom blagdanskog tjedna Omišalj i Njivice prigodno su dekorirani uskrsnim pisanicama punim cvijeća i jedinstvenim šarenim pisanicama koje je oslikala poznata umjetnica Mirna Sišul te posebnim morskim jajetom koje je oslikala Jasna Dabo.

U organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj i Mjesnih odbora Općine Omišalj održan je prigodni program povodom Uskrsnog ponedjeljka na placi u Omišlju i Njivicama, uz ples mlađe folklorne skupine KUD-a “Ive Jurjević” u Omišlju brojni turisti i mještani uživali su u tradicionalnim uskrsnim namirnicama – šunki, jajima, mladom luku i pinci, dok je u Njivicama okupljenima poslužena fritaja restorana Rivice. Istu večer u župnoj crkvi Rođenja BDM u Njivicama koncert je održala Klapa Kastav, koja je za sve okupljene pripremila bogati crkveni repertoar.

U sličnom, pozitivnom tonu nastavljen je i ovaj vikend – unatoč lošoj prognozi održana je utrka Adria Spring trail! Tristotinjak trkača otkrilo je čari otoka Krka po prirodnim stazama u tri kategorije Challenger, Active, Light – odnosno po duljini staza od 24, 17 i 6 kilometara.

Nakon dvije godine pauze, Adria Spring Trail ponovo je “okupirala” područje Aminess hotela Magal i kampa Atea gdje se nalazio i popratni program te ciljna ravnina.

Najduža staza i mnogima najzanimljivija, natjecatelje je s ugibališta kod Krčkog mosta najprije odvela do mjesta Rudine, trkači su se putem kako sami kažu, iznenadili raznovrsnom konfiguracijom tla te raslinja, potom su kroz zelenilo prošli središtem otoka i natrag kroz zapadni dio obale prema Njivicama do cilja u Aminess Atea kampu.

U vrijeme odražavanja Adria Spring Traila većinu noćenja ostvarili su domaći turisti 478 noćenja (24%), Nijemci 414 noćenja (21%) zatim Slovenci 392 noćenja (20%), Austrijanci 296 (15%), Talijani 140 (7%) te ostali u postocima od 3% i manje. Većina noćenja ostvarena je u hotelima (898), kampovima (879) te u privatnom smještaju (217). U Njivicama je ostvareno ukupno 1681 (84%) noćenje turista dok je u Omišlju ostvareno 313 (16%) noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godinu zabilježeno je povećanje od 70% u noćenjima.

Sveukupno, u razdoblju od 1. do 24. travnja 2022. na području Turističke zajednice općine Omišalj ostvareno je ukupno 6.349 dolazaka (178% više nego 2021.) i 19.727 noćenja (260% više nego 2021.) turista.

Podsjećamo novi termin Krk bike Romantic story-a je ovaj vikend, 30. travnja i 1. svibnja. U nastavku Krk Bike Story-a domaći i će vas počastiti romantičnom MTB vođenom turom – vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i aktivne parove koji žele upoznati romantičnu stranu otoka Krka uz bogatu povijest, bio raznolikost i eno-gastro ponudu otoka. Program i sve informacije dostupne su na službenoj stranici Turističke zajednice općine Omišalj.

Ovakve brojke posjetitelja u destinaciji obećavaju dobru sezonu, stoga iz Turističke zajednice mogu najaviti povratak proljetnih i ljetnih manifestacija, u njihovom punom sjaju! Krajem travnja i tokom cijelog svibnja održat će se Festival proljeća u Omišlju i Njivicama, tematska manifestacija koja je pokrenuta 2019. godine, a možete očekivati odlične radionice, predstave i zanimljive glazbene goste.

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Omišalj

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.