Uspješno završen Lošinjski vikend vitalnosti: One day can change your whole life!

- Oglas -

Proteklog vikenda, od 7. do 9. lipnja, Lošinj je bio domaćin Lošinjskog vikenda vitalnosti, događanja posvećenih promicanju zdravlja i kvalitetnog načina života povodom obilježavanja Global Wellness Daya, koji se u svijetu slavi 8. lipnja. Pod sloganom “One day can change your whole life!”, stotinjak sudionika uživalo je u raznovrsnim aktivnostima na otvorenom koje su naglašavale važnost redovite tjelovježbe, pravilne prehrane te unutarnjeg zdravlja i ravnoteže tijela i duha.

Active Croatia by Renata Sopek, Lošinjski vikend vitalnosti
Active Croatia by Renata Sopek, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Vikend vitalnosti okupio je lokalne stanovnike i goste, a sudjelovanje u svim aktivnostima bilo je besplatno. Zahvaljujući odličnom odazivu i entuzijazmu sudionika, događanja su protekla iznimno uspješno.

Petak je započeo natjecanjem u podvodnoj orijentaciji kojeg je organizirao ronilački centar SubSeaSon. Djeca su uživala u interaktivnim treninzima i smoothie radionicama s Marijom Valentićem u Miomirisnom otočkom vrtu. Poslijepodne je bilo rezervirano za Mini trk u organizaciji Atletskog kluba Lošinj te fit treninge i pješačke ture s Marijom Valentićem na Čikatu. Večer je završila opuštajućom yogom u prirodi pod vodstvom Enije Mužić u Sunčanoj uvali.

Healthy Fit by Mario Valentić, Lošinjski vikend vitalnosti
Healthy Fit by Mario Valentić, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Jutarnjim pilatesom u Vitality Hotelu Punta započela je aktivna subota, dok je energični trening Aktivne Hrvatske privukao mnoge na glavni trg u Malom Lošinju. Slijedila je hike tura te šumska terapija organizirana od strane Lječilišta Veli Lošinj. Ljubitelji vodenih sportova uživali su u kajak turi, a poslijepodne je bilo posvećeno miomirisnom điru i Sunset MTB turi.

Sunset MTB Tour
Sunset MTB Tour by iMediteran, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Zadnji dan vikenda započeo je wake up stretchom i vježbama disanja. Poseban doživljaj bio je audio floating – stress relief aktivnost organizirana od strane ronilačkog kluba SubSeaSon. Full body workout te nordijsko hodanje pružili su priliku sudionicima za cjelovito tjelesno iskustvo, dok je SUP tura u uvali Čikat bila odličan savršeni završetak aktivnog vikenda.

SUP Tour
SUP Tour By Sunbird Sport, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

– Zahvaljujemo svim sudionicima, partnerima i volonterima koji su doprinijeli uspjehu ovog događanja. Lošinjski vikend vitalnosti dokazao je da jedan dan doista može promijeniti cijeli život, inspirirajući mnoge da nastave prakticirati zdrave navike i brinuti o svom tijelu i duhu. Vidimo se iduće godine na još jednom Lošinjskom vikendu vitalnosti, izjavio je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.