Usudite se istražiti središnju Istru

Središnja Istra koju još nazivaju srcem Istarskog poluotoka, sjecište je svih važnijih putova, a prepoznat ćete je po netaknutoj prirodi, prekrasnim pejzažima, nestvarnim vidicima, pitoresknim srednjovjekovnim gradićima, crkvicama ukrašenim dragocjenim freskama…

Unutrašnjost je po svemu drugačija od ostatka Istre, pa se, kako ističe direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, u ova poprilično izazovna vremena za hrvatski turizam, središnja Istra nastoji pozicionirati kao idealan spoj posebnosti, kojima će zadržati stare i privući nove goste – čarobni krajolici, kulturno-povijesne i prirodne ljepote, autohtoni proizvodi i okusi tradicije, ono su čemu gosti uvijek, a naročito sada teže.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nedavno središnja Istra dobila je i svoj prvi promotivni film DARE TO EXPLORE koji na bajkovit način privlači posjetitelje u istraživanje središnje Istre, a uporni istraživači neće ostati nenagrađeni. Video spaja atraktivne lokacije sa zanimljivim likovima poput vila, čarobnica, travara, ali i autentičnih Istrijana koji marljivo rade u svojim poljima te žive u skladu s prirodom.

Film prikazuje do sada neotkrivene turističke dragulje, pomalo skrivene i izvan puta, a usmjeren je ponajprije na strano tržište, no u prekrasnim kadrovima svi možemo uživati. Zato, kada pogledate film, krenite krivudavim stazama i putovima, prepustite se uživanju u ljepotama prirode te proučavanju bogate povijesne i kulturne baštine, okrijepite se tradicionalnim jelima i odličnim vinima, jer sve vam to može ponuditi središnja Istra.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.