Vikend u Virovima: Mirna oaza u spačvanskoj šumi

Ako volite aktivan odmor, volite i prirodu. U potrazi ste za novim, još neotkrivenim mjestom? Možda niste znali da na području grada Otoka, u spačvanskoj šumi na jedinstvenim Virovima postoji mala mirna oaza. Samo vaš kutak raja. Poučne staze Virovi i Lože, prolaze šumom uz samu obalu. Sa sjenicama, klupama i informativnim pločama pravo je otkriće za romantičare i ljubitelje prirode.

Nova dimenzija odmora

Multimedijalna dvorana, 3D naočale za pravi doživljaj životinjskog svijeta, wellness za potpuno opuštanje i ugodna toplina sauna i jacuzzija, fitness, opuštajuća masaža, izletnički brod na solarni pogon, drveni čamci, kanui, kajaci, brdski i cestovni bicikli, tricikli za osobe s invaliditetom, 60 ležajeva, restoran s autohtonom slavonskom kuhinjom sa stotinu mjesta- sve vas očekuje u Bioekološko-edukacijskom centru Virovi.

Što sve možete raditi?

Jeste li ikada promatrali ptice ? Ljubitelji ove, sve popularnije aktivnosti tvrde kako ona smiruje um, otvara srce i oslobađa od stresa. Tu možete vidjeti orla štekavca, bijelu i crnu rodu, sivu i bijelu čaplju, crnu lisku, djetlića, žunu, labudove…

Volite li životinje, ne propustite fotosafari. Budete li dovoljno tihi, možda čak i opazite običnog jelena ili jelena lopatara. Pješačenje, nordijsko hodanje ili trčanje također su neke od opcija, a za ljubitelje biciklizma predlažemo vožnju atraktivnim biciklističkim rutama.

Doživite rijeke iz nove perspektive, zaveslajte veslačkim rutama na Virovima, Bosutu ili Spačvi u divljini hrastovih šuma… Provozajte se solarnim brodom s pogledom na nepregledno zelenilo, a za revitalizaciju i punjenje energijom pokušajte s meditacijom na nekom lijepom mjestu u prekrasnoj spačvanskoj šumi. Odaberite omiljenu aktivnost i uživajte u svakom trenutku.

Bioekološko-edukacijski centar Virovi sjajna je polazišna točka za aktivnosti u prirodi, savršen odabir za teambuilding ili poslovne susrete u zelenom okruženju. Tu će školska i predškolska djeca kroz igru otkriti jedan posve novi svijet, naučit će poštivati i čuvati prirodu. Studenti i znanstvenici pronaći će idealan prostor za istraživanje, u odmoru će uživati obitelji s djecom, parovi, prijatelji i svi oni koji žele napuniti baterije za nove izazove.

Naslovna fotografija: Hrvoje Jurić, izvor TZ VSŽ

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.