Vinart Grand Tasting 2024: nikad raskošniji program

Deveti po redu Vinart Grand Tasting 2024. održava se kroz četiri povezane vinske manifestacije. Neke od njih, dijelom namijenjene širokoj publici ljubitelja vina i vinskih entuzijasta, a dijelom poslovnim posjetiteljima, održat će se na novim lokacijama.

Vinart grand Tasting
Izvor fotografije: Vinart

Program započinje već 10. veljače Vinart Petit Tastingom, ove godine na novoj lokaciji – u klubu Peti Kupe. Radi se o vrlo malom i ekskluzivnom promenadnom kušanju pomno odabranih vina. Posebnost ovogodišnjeg Petit Tastinga upravo je selekcija vina koja je nominiralo 25 vodećih sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske. Petit Tasting sastoji se od dva trosatna dijela.

Prvi dio – Discovery session (od 13 do 16 sati) upoznaje posjetitelje s vinima iznimne kvalitete koja imaju potencijal postati zlatni standard budućnosti. Cijena ulaznice je 25 €.

Drugi dio je Icons session (od 17 do 20 sati) u kojem posjetitelji imaju priliku kušati vina koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske, odabrana kako bi pokazala svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 35 €.

Vinart grand Tasting
Izvor fotografije: Vinart

Ulaznice se mogu kupiti za oba dijela pojedinačno ili zajedno u dnevnoj karti po cijeni od 50 € na POVEZNICI.

Vinske radionice

Nikad bogatiji program čak 26 vinskih radionica raspoređen je u pet dana (22., 23., 27., 28., i 29. veljače) u Hotelu Esplanade Zagreb. Program je namijenjen svim vinskim entuzijastima željnima znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija na tržištu. Pojedinačne i dnevne ulaznice dostupne su na POVEZNICI.

vinske radionice
Izvor fotografije: Vinart

Novost u ovogodišnjem programu je Vinart Silent Tasting zakazan 29. veljače od 10 do 16 sati u Esplanadi. Sjedeće je to kušanje 115 odabranih vina iz četiri hrvatske vinske regije namijenjeno prvenstveno stranim i domaćim novinarima koji se u tišini i bez vanjskih utjecaja mogu potpuno posvetiti vinima, fokusirajući se na mirise, okuse i teksture.

Vinart Grand Tasting

Prvi vikend u ožujku već tradicionalno je rezerviran za najznačajniji poslovni vinski događaj u Hrvatskoj – Vinart Grand Tasting. U dobro poznatom ambijentu Laube, 1. i 2. ožujka od 12 do 19 sati svoja vina izlaže 140 odabranih vinarija s oko 800 etiketa koji predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta Hrvatske. Odlična je to platforma za nabavku vina brojnim poslovnim posjetiteljima koji kreiraju nove vinske karte i ponude za nadolazeću turističku sezonu, a kojima je ovaj sajam prvenstveno i namijenjen.

Vinart grand Tasting
Izvor fotografije: Vinart

Ugostitelji, sommelieri, F&B manageri i distributeri mogu se besplatno akreditirati, dok ostali posjetitelji dnevne ulaznice mogu osigurati po cijeni od 35€ na POVEZNICI.

I ove godine Vinart za inozemne novinare priprema Wine press trip – full of life pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice u trajanju od šest dana, u kojem će novinari iz redakcija Decanter, WineSofa, Ferment, Canopy i dr. kušati hrvatska vina na Silent Tastingu u Esplanadi i na Grand Tastingu u Laubi, a nakon toga će posjetit neke od ključnih vinarija Međimurja, Plešivice i Istre.

Vinart grand Tasting
Izvor fotografije: Vinart

Sve detalje programa Vinart grand tasting 2024. zainteresirani mogu pratiti na Facebooku i Instagramu Vinarta.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.